Vitargo Pure 1000g

Vitargo Pure 1000g


Sacharidy a gainery s obsahem do 20% proteinů do 2500g
+ 1 volitelný dárek v hodnotě až 587 Kč
ukázat dárky
Dárky a počet kusů si následně vyberete až po vložení produktu do košíku.
Druh Cena Množství
natural
skladem
629 Kč
Další informace k produktu Vitargo Pure 1000g
Podrobný popis
Vitargo Pure 1000g
  • profesionální sportovní výživa / Made in Suomi
  • Patentované sacharidy Vitargo®
  • Podobná struktura molekuly jako svalový glykogen
  • Pro konzumaci před, během nebo po tréninku
  • O 70 % rychlejší zvýšení glykogenu než u standardních sacharidů
  • Nezatěžuje žaludek, vstřebání do cca 10 minut
  • Oficiální partner finského olympijského týmu a finské hokejové reprezentace 
Vitargo je patentovaný sacharidový doplněk dodávající energii pro svaly. Skládá se z objemných sacharidových molekul, které jsou svojí strukturou podobné svalovému glykogenu. Díky tomu se vstřebává velmi rychle a rychle dodává svalům palivo.
 
PROČ ZVOLIT VITARGO®
  • NEJLEPŠÍ NA SVĚTĚ – Vitargo je revoluční, lehce stravitelný zdroj energie využívaný nejen olympijskými a elitními atlety, ale také miliony sportovců na všech kontinentech.
  • VYROBENÝ VE ŠVÉDSKU = GMO free patentovaná forma komplexních sacharidů (speciální frakce amylopektinu) s unikátními vlastnostmi. Ideální molekulární struktura, která je téměř identická s molekulární strukturou svalového glykogenu (tím se odlišuje od standardních forem maltodextrinů, cyklických dextrinů s rozvětveným řetězcem atd.).
  • BEZ CUKRU = Vitargo neobsahuje aditivum jednoduchých cukrů, neobsahuje stopy lepku a je 100% kosher.
  • DÁVKOVÁNÍ

    Vitargo Pure 1000g PŘED, BĚHEM i PO VÝKONU
     = Vitargo nezatěžuje žaludek a vstřebává se cca do deseti minut.
  • Vitargo je klinicky testováno s následujícími výsledky:
  • Vitargo zvyšuje hladinu glykogenu o 70% rychleji a o 77% více než standardní sacharidové kombinace
  • 2,3x prochází rychleji žaludkem, a to bez zažívacích problémů.
  • Rychlost obnovení glykogenu během 1 hodiny po intenzivním cvičení je o 70 % vyšší
  • Až o 23 % vyšší výkon a průměrně o 10 % vyšší výkon oproti sportovním drinkům s maltodextrinem a cukrem
  • Vitargo je vhodným transportním médiem pro další účinné látky jako jsou volné aminokyseliny, kreatin, arginin a další, jejichž účinek  výrazně znásobuje.
Leader = Oficiální sportovní výživa finského olympijského týmu
Leader = Doplňky vyvinuté ve spolupráci s finským olympijským výborem
Leader = Oficiální sportovní výživa finské hokejové reprezentace
Leader = Profesionální sportovní výživa prověřená vrcholovým sportem
Leader = Komplexní výživa pro maximalizaci výkonu
Leader = Optimalizace a navýšení tělesné kapacity
 
O značce Leader
 
Leader Foods je finská profesionální značka doplňků stravy založená v roce 2001. Vyrábí špičkové doplňky stravy pro sport a outdoor. Díky kvalitám svých produktů se stala partnerem finského olympijského týmu, který doplňky Leader využíval během Olympiády v Pekingu. Leader Foods je zároveň partnerem finské hokejové reprezentace a Finského hokejového svazu. Leader Foods je také dodavatelem klíčových částí operačních přídělů pro společnost Leijona Catering, která zajišťuje profesionální výživu Finským ozbrojeným silám.
 
Doplňky Leader začínají u prémiových čistých ingrediencí, které ale tvoří jen začátek. Sběr surovin, předzpracování, výroba probíhající ve vlastní výrobně Leaderu v Toholami a Vantaa, balení, skladování a dodání - to vše podléhá přísné kontrole zajišťující bezchybnou kvalitu finálního produktu. Zajištění kvality a nezávadnosti produktů značky Leader je celek skládající se z kvalifikovaného personálu, inovativního vývoje produktů, vybraných surovin, vlastní výroby, certifikované kontroly kvality a neustálého zlepšování provozu. Kontroly spojené s výrobou produktů vycházejí z provozního modelu farmaceutické továrny. Dodavateli surovin jsou buď farmaceutické továrny nebo mají certifikaci ISO 9000 nebo ISO 22 000. Kvalitu kontroly značky Leader Foods řídí uznávaná specialistka, doktorka farmacie Magali Laasonen.

SLOŽENÍ

Vitargo Pure 1000g

obsahuje: 100% kukuřičný škrob (Vitargo®, země původu: Švédsko).

DÁVKOVÁNÍ

Vitargo Pure 1000g

Smíchejte v šejkru 30 g (0,5 dl prášku) s 500 ml vody. Užívejte ihned po tréninku nebo začněte pít půl hodiny před a dopíjejte během tréninku.

UPOZORNĚNÍ

Skladujte v chladu a suchu, mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není náhrada pestré stravy.

Upozornění na alergeny: Tento produkt může obsahovat stopy ořechů, arašídů, sezamu, vajec, lepku, korýšů, oříšků a zbytky skořápkových plodů.

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.

Průměrné nutriční informace
NATURAL ve 100 g v 1 dávce 30 g
Energetická hodnota 1593 kJ (19%*) 477,9 kJ (6%*)
Energetická hodnota 374 kCal (19%*) 112,2 kCal (6%*)
Bílkoviny - proteiny 0,3 g (1%*) 0,09
Průměrné nutriční informace
Bílkoviny - proteiny


Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin.

Doporučené formy pro svalový objem:
Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda )
Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1
Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát
DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY

Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání.

Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy:
Kaseinát vápenatý, micelární kasein
Mléčný izolát
Sojový izolát
Kombinace uvedených složek
Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty:

- Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny

- Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin.

Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů.

Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ...

Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip.
otaznik
Sacharidy - uhlohydráty 93 g (36%*) 27,9 g (11%*)
Průměrné nutriční informace
Sacharidy - uhlohydráty


Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy.
otaznik
Tuky 0,1 0,03
Průměrné nutriční informace
Tuky


Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)...

Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku.

Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků.

Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků.
otaznik
Sůl 0,1 g (2%*) 0,03
*) Referenční hodnoty příjmu
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Počet dávek v balení 33
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení.
otaznik
Celková hmotnost včetně obalu 1020 g
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu.
otaznik
Hromadné balení 1 ks
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu)
otaznik
Sazba DPH 12 %
Adresa výrobce:
Leader foods oy, Virkatie 8, 01510 Vantaa, Finland
Uvádí na trh:
ForActiv.cz, s.r.o., Plotní 75, 602 00, Brno.
Měrná cena
natural 62,90 Kč / 100 g
Další alternativní zboží
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi k výrobku Leader - Vitargo Pure 1000g

Ke zboží Vitargo Pure 1000g nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.

Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce

0 kusů 0
377 461 999, 373 701 730
fitsport@fitsport.eu



Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos