| od 239 | Kč |
100% Pure Hydrolyzed Collagen 1000g - Hydrolyzovaný Kolagen
100% Pure Hydrolyzed Collagen 1000g - Hydrolyzovaný KolagenProteinové nápoje, bílkoviny s obsahem nad 80% proteinů, bílkovin do 2000g
|
||||||||||||
|
|
||||||||||||
Chci ještě lepší cenu
|
||||||||||||
Prémiový hydrolyzovaný kolagen pro pohyb, krásu a vitalitu
100% Pure Hydrolyzed Collagen je prémiový hydrolyzovaný kolagen živočišného původu s mimořádně vysokým obsahem bílkovin (92 %) a výbornou vstřebatelností.
Tento hydrolyzovaný kolagenový prášek je ideální volbou pro všechny, kteří chtějí dopřát tělu kvalitní výživu pro pohyb, regeneraci, pokožku, vlasy i nehty.
Hydrolyzovaný kolagen vzniká procesem enzymatické hydrolýzy, při kterém se kolagen rozkládá na menší peptidy – ty jsou snadno rozpustné a tělem velmi dobře vstřebatelné.
Díky tomu je 100% Pure Hydrolyzed Collagen výborným zdrojem bílkovin s vysokou biologickou hodnotou.
Má neutrální chuť a snadno se rozpouští – můžete jej přidat do vody, smoothie, džusu, kávy nebo jogurtu bez ovlivnění chuti.
Co je hydrolyzovaný kolagen
Kolagen je vláknitý protein, který tvoří asi 30 % všech bílkovin v lidském těle. Je klíčovou součástí pojivových tkání – nachází se v kůži, kostech, chrupavkách, šlachách a vazech, kde zajišťuje jejich pevnost, pružnost a odolnost.
S přibývajícím věkem přirozená tvorba kolagenu klesá, proto je vhodné jej doplňovat. Hydrolyzovaný kolagen představuje účinnou a přirozenou formu doplnění bílkovin, které jsou důležité pro udržení normálního stavu kostí, chrupavek a svalové hmoty.
Hydrolyzovaný kolagen je bohatým zdrojem aminokyselin – zejména glycinu, prolinu a hydroxyprolinu, které jsou stavebními kameny kolagenových vláken v těle. Díky těmto aminokyselinám je hydrolyzovaný kolagen ideálním doplňkem pro všechny, kteří chtějí podpořit přirozenou výživu pojivových tkání a pečovat o své tělo v rámci zdravého životního stylu.
Kvalita Protesol D od Juncà Gelatines
Tento hydrolyzovaný kolagen pochází z produkce španělské společnosti Juncà Gelatines, která vyrábí vysoce čistý kolagenový hydrolyzát Protesol D. Výroba probíhá v souladu s přísnými standardy kvality FSSC 22000 a zaručuje mimořádnou mikrobiologickou čistotu i organoleptickou neutralitu.
Kolagen Protesol D se získává enzymatickou hydrolýzou kolagenu z kůže živočišného původu, což zajišťuje vysokou vstřebatelnost a zachování nutričních hodnot. Obsahuje 18 aminokyselin, z nichž glycin, prolin a hydroxyprolin tvoří přibližně polovinu jejich množství – právě tyto aminokyseliny jsou zásadní pro syntézu kolagenu v lidském těle.
Péče o pohybový aparát
Kolagen je přirozenou součástí kostí, chrupavek, šlach a vazů.
Bílkoviny obsažené v hydrolyzovaném kolagenu přispívají k udržení normálního stavu kostí, chrupavek a svalové hmoty.
Pravidelné užívání hydrolyzovaného kolagenu může být vhodné pro sportovce, aktivní osoby, seniory i všechny, kdo chtějí udržet pohyb, regeneraci a vitalitu v rámci zdravého životního stylu. Denní příjem 10 g hydrolyzovaného kolagenu pomáhá doplnit přirozený příjem bílkovin a může být vhodnou součástí vyvážené stravy zaměřené na aktivní pohyb a regeneraci.
Péče o pleť, vlasy a nehty
Hydrolyzovaný kolagen je známý i jako kolagen krásy.
Kolagenní peptidy jsou přirozenou součástí pokožky a přispívají k udržení její pružnosti a hydratace. Pravidelný příjem hydrolyzovaného kolagenu může napomáhat udržení přirozeného vzhledu pokožky, normálního stavu vlasů a nehtů.
Proteinové hydrolyzáty izolované z kolagenu jsou ceněnou složkou i v kosmetických produktech – podporují lesk vlasů, pevnost nehtů a hebkost pokožky. Hydrolyzovaný kolagen Protesol D je dermokompatibilní a zcela bez kontaminantů, získávaný šetrnou enzymatickou cestou.
Vhodný pro aktivní životní styl
Hydrolyzovaný kolagen je univerzální doplněk stravy s širokým využitím. Díky svým vlastnostem se používá ve sportovní a funkční výživě, ale i v běžné stravě pro doplnění bílkovin. Lze jej přidat do sportovních nápojů, proteinových koktejlů, smoothie, cereálních tyčinek nebo jogurtu. Díky své neutrální chuti se skvěle kombinuje s jakýmkoliv jídlem či nápojem.
Ideální pro:
- sportovce a aktivní jedince,
- seniory a osoby v rekonvalescenci,
- každého, kdo chce doplnit hydrolyzovaný kolagen přirozeným způsobem.
Vlastnosti produktu
- 100 % čistý vepřový hydrolyzovaný kolagen
- 92 % bílkovin, výborná vstřebatelnost
- snadná rozpustnost, neutrální chuť
- bez lepku, laktózy, cukru, přidaných látek a konzervantů
- vhodný pro každodenní užívání
- získáván šetrnou enzymatickou hydrolýzou
Shrnutí
100% Pure Hydrolyzed Collagen – hydrolyzovaný kolagenový prášek s vysokým obsahem bílkovin (92 %) je prémiový doplněk stravy určený pro sportovce, aktivní osoby i běžnou populaci.
Podporuje přirozenou výživu kostí, chrupavek, šlach, kůže, vlasů a nehtů a je vhodný pro každodenní užívání.
Tento hydrolyzovaný kolagen vyniká čistotou, kvalitou a výbornou rozpustností. Dopřejte svému tělu to nejlepší – hydrolyzovaný kolagen pro vitalitu, regeneraci a krásu každý den.
S čím kombinovat
1. Vitamin C 1000mg with Rose Hips 120 vege tablet
- Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci kostí, chrupavek, kůže a zubů
- Doporučené množství: 500–1000 mg denně
2. 3 in 1 Joint Complex 120 tablet
- Komplexní doplněk, který lze užívat společně s kolagenem jako součást pestré stravy
- Ideální do komplexních kloubních výživ
3. 100% Pure Hydrolyzed Gelatine + MSM 500 kapslí - Želatina + MSM
- Produkt, který lze kombinovat s kolagenem v rámci vyváženého příjmu bílkovin a síry
- 400–4000 mg denně
SLOŽENÍ - 100% Pure Hydrolyzed Collagen 1000g - Hydrolyzovaný Kolagen
obsahuje: hydrolyzovaný kolagen (vepřový) země původu EU
DÁVKOVÁNÍ - 100% Pure Hydrolyzed Collagen 1000g - Hydrolyzovaný Kolagen
Doporučená denní dávka u dospělého člověka je 10 g (1 odměrka). Ideálně nalačno nebo po fyzické aktivitě. 100% PURE HYDROLYZED COLLAGEN přidejte do jídla nebo rozmíchejte v jogurtu, džusu nebo ve Vašem oblíbeném nápoji. Doporučujeme užívat minimálně 3 měsíce.
UPOZORNĚNÍ
Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Uchovávejte mimo dosah dětí. Není náhrada pestré stravy. Dodržujte doporučené dávkování. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Součástí balení je odměrka.
| ve 100 g | v 1 dávce 10 g | ||
|---|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1605 kJ (19.1%*) | 160,5 kJ (1,9%*) | |
| Energetická hodnota | 378 kCal (18.9%*) | 37,8 kCal (1,9%*) | |
| Bílkoviny - proteiny | 92,5 g (185%*) | 9,25 g (18,5%*) |
Průměrné nutriční informace Bílkoviny - proteiny Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin. Doporučené formy pro svalový objem: Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda ) Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1 Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání. Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy: Kaseinát vápenatý, micelární kasein Mléčný izolát Sojový izolát Kombinace uvedených složek Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty: - Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny - Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin. Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů. Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ... Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip. |
| Sacharidy - uhlohydráty | 0,25 g (0.1%*) | 0,03 |
Průměrné nutriční informace Sacharidy - uhlohydráty Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy. |
| z toho cukry | 0,25 g (0.3%*) | 0,03 |
Průměrné nutriční informace z toho cukry Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené. |
| Tuky | 0,25 g (0.4%*) | 0,03 |
Průměrné nutriční informace Tuky Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)... Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku. Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků. Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků. |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,25 g (1.3%*) | 0,03 g (0,2%*) |
Průměrné nutriční informace z toho nasycené mastné kyseliny nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA). Zmíněné nasycenosti mastných kyselin souvisí s dvojnými vazbami. Ty můžeme nalézt pouze u mononenasycených (jedna dvojná vazba v řetězci) a polynenasycených (dvě a více dvojných vazeb) mastných kyselin. Mastné kyseliny můžeme dále dělit mimo jiné také dle délky řetězce, respektive podle počtu atomů uhlíku. Mastné kyseliny s C4 – C10 Mastné kyseliny s nízkým počtem atomů uhlíku mají velmi dobrou vstřebatelnost, jelikož se skrze střevní stěnu dostávají prostou difúzí. Na rozdíl od vyšších mastných kyselin se z nich nevytvářejí tuky a přecházejí rovnou do jater, kde se za tvorby energie přeměňují na oxid uhličitý a vodu. [1] Mastné kyseliny s C12 – C16 Tyto mastné kyseliny působí v organismu spíše negativně, jelikož mají patrný vliv na hladinu cholesterolu (cholesterolémii), a to jak toho celkového, tak i na cholesterolové frakce typu LDL a HDL. Mastná kyselina laurová má negativní vliv na hladinu celkového cholesterolu a LDL cholesterolu. Toto zvýšení je způsobeno sníženým počtu LDL receptorů, které tak můžou navázat pouze omezené množství LDL frakce. Přebytečné molekuly LDL cholesterolu plavou v krvi a zvyšují tak riziko rozvinu aterosklerózy a kardiovaskulárních chorob. Kyselina laurová dle výzkumů neovlivňuje frakci HDL cholesterolu, ale mohla by být jistým prekurzorem pro vznik omega-3 mastných kyselin, pokud jich nemá člověk ve stravě dostatek. Pro potvrzení této informace je ale potřeba dalších studií. Kyselina myristová má největší vliv na cholesterolémii. Zvyšuje jak hladinu LDL cholesterolu, tak i hladinu HDL cholesterolu. Posledním zástupcem této skupiny mastných kyselin je kyselina palmitová. Spolu s kyselinou stearovou se jedná o jednu z nejvíce zastoupených NMK ve výživě člověka. Co se týče cholesterolu, tak kys. palmitová zvyšuje hladinu obou frakcí, a tím i hladinu celkového cholesterolu. Dle některých zdrojů kyselina palmitová reguluje také hladinu některých hormonů, ovlivňuje imunitní funkce a zvyšuje inzulinovou rezistenci. Z tohoto důvodu by se měli diabetici vyhýbat potravinám bohatým na tuto mastnou kyselinu. Kyselina stearová Na rozdíl od ostatních nasycených MK, které jsou popsány výše, disponuje kyselina stearová odlišným chováním v organismu. Tato mastná kyselina s 18 atomy uhlíku má vítaný vliv na hladinu LDL cholesterolu, kterou dokáže mírně snižovat. HDL cholesterol v jejím případě zůstává nedotčený, ale vzhledem k tomu, že snižuje celkovou hladinu cholesterolu, považuje se její vliv za příznivý, protože zlepšuje poměr mezi LDL a HDL frakcí. Dále bylo prokázáno, že kys. stearová zvyšuje inzulinosenzitivitu. Příjem nasycených MK by měl být do 10 % z celkového denního energetického příjmu. Každá mastná kyselina se skládá z prvků uhlíku, vodíku a kyslíku. Z chemického hlediska jsou mastné kyseliny konkrétně karboxylové kyseliny s alifatickým uhlovodíkovým řetězcem. Nasycené mastné kyseliny Nasycené mastné kyseliny neobsahují dvojnou vazbu. Jejich obecnou chemickou stavbu můžeme vyjádřit takto: CH3 – (CH2)n – COOH |
| Sůl | 0,7 g (11.7%*) | 0,07 g (1,2%*) |
| Celková hmotnost včetně obalu | 1050 g |
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu. |
|---|---|---|
| Sazba DPH | 12 % | |
| Adresa výrobce: https://fitsport-jt.cz/ |
||
| Distributor: Jiří Trampota, Chrástecká 1309/20, Plzeň, 31200, ČR obchod@fitsport.eu |
| 100% Pure Hydrolyzed Collagen 1000g - Hydrolyzovaný Kolagen | 59,90 Kč / 100 g |
|---|
| 829 | Kč |
| 669 | Kč |
| 999 | Kč |
| 1 159 | Kč |
| od 499 | Kč |
Ke zboží 100% Pure Hydrolyzed Collagen 1000g - Hydrolyzovaný Kolagen nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.
Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce























