799 | Kč |
Blendea Digestive & Liver Detox 150g
Blendea Digestive & Liver Detox 150gProdukty obsahující rostlinné výtažky
|
|||||||||||
|
|||||||||||
|
Trápí vás často nadýmání? Máte problémy s trávením? Jste často nemocní? Všechny tyto příznaky mohou souviset s vašimi játry. Blendea Digestive & Liver Detox díky obsahu rozpustné vlákniny a psyllia podpoří vaše játra i trávení. Navíc si můžete účinky doplňku vychutnat v lahodném nápoji bez polykání tablet.
Co je Blendea Digestive & Liver Detox?
Blendea Digestive & Liver Detox je funkční směs rostlinných surovin. Obsahuje složky jako čekanka, drcený ostropestřec, vláknina psyllium z jitrocele, cejlonská skořice a ajurvédská ovocná směs Triphala.
Jde o instantní nápoj pro cílenou podporu trávení, funkce střev a činnosti jater. Digestive & Liver Detox je směs dobře rozpustná ve vodě, díky čemu je užívání jednoduché. Čajovou lžičku stačí rozmíchat ve vodě a vypít. Pokud nejste milovníkem tabletek ani kapslí, je to praktické řešení podpory trávení a detoxikace.
Podpora funkce jater a zažívání bez kompromisů
Někdy se necítíme úplně ve své kůži. Rozhozené zažívání, břicho jako balon a energie na nule. Nápoj Blendea Digestive & Liver Detox přináší jednoduché a přírodní řešení – stačí jej rozmíchat ve vodě a dopřát tělu šetrnou podporu trávení zevnitř.
Mgr. Kristýna Kubíková, nutriční terapeutka, vysvětluje, proč by měla právě játra a střeva pomoci s detoxikací organismu:
"Játra a střeva jsou z našich 5 detoxikačních orgánů ty nejvíce důležité.
Játra zpracovávají léky, metabolity trávení i alkohol. Jejich funkce je provázána s imunitou, trávením i celkovou hladinou energie.
Střeva, konkrétně činnost našeho střevního mikrobiomu, tvoří 70-80 % naší celkové imunity. To, jak se o střevní mikrobiom staráme, se odrazí nejen na imunitě a trávení, ale i na stavu pokožky a celkové energii."
Pro koho je Blendea Digestive & Liver Detox vhodný?
- Pro všechny, kteří chtějí zlepšit pomalé či nepravidelné trávení a vyprazdňování. Pro ty, kteří se po jídle cítí těžcí a nafouknutí a potřebují podpořit činnost jater. Pokud hledáte rostlinný produkt bez syntetických aditiv a ideálně ve formě nápoje bez
- polykání tablet, nápoj pro vás bude výborná volba.
Jak produkt chutná? Je nutné dodržovat nějaký speciální režim?
Co je zdravé, nemusí být chutné v tomto případě určitě neplatí. Díky cejlonské skořici a čekance je nápoj přirozeně sladký a má jemné skořicové podtóny, které si každý zamiluje.
U produktu byste měli navýšit pitný režim, aby měla obsažená vláknina v čem “bobtnat” a přinesla očekávané výsledky. Po užití Blendea Digestive & Liver Detox doporučujeme zapít dávku ještě jednou sklenicí vody navíc (ideálně 300 ml).
Ostropestřec mariánský (Silybum marianum)
Ostropestřec podporuje normální funkci jater a pročištění organismu.
Čekanka jako zdroj probiotické vlákniny inulinu
Inulin přispívá k normálnímu trávení. Napomáhá zvyšovat frekvenci střevních pohybů (peristaltiky) a slouží jako potrava pro střevní mikroflóru. Jelikož se jedná o rozpustnou vlákninu, zpomaluje vstřebávání sacharidů ze stravy, snižuje glykemický index potravy a napomáhá tak k regulaci hladiny krevního cukru.
Jitrocel indický jako zdroj vlákniny psyllia
Psyllium napomáhá normálnímu trávení a pravidelné stolici.
Cejlonská skořice
Cejlonská skořice se tradičně užívá pro podporu trávení a normální hladiny cukru v krvi.
Triphala
Triphala je tradiční ájurvédská směs 3 druhů ovoce – haritaki, amalaki a vibhitaki (též jako bibhitaki) známých pro použití při očistných a harmonizačních kúrách.
SLOŽENÍ
Blendea Digestive & Liver Detox 150g
obsahuje: Drcený plod Ostropestřce mariánského (Silybum marianum) 1600 mg, inulin – vláknina z kořene čekanky (Cichorium intybus) 1600 mg, drcené slupky Jitrocele indického – psyllium (Plantago indica) 800 mg, mletá kůra cejlonské skořice (Cinnamomum zeylanicum) 300 mg, mletý plod Triphala – haritaki, amalaki, vibhitaki (Phyllanthus emblica, Terminalia bellirica, Terminalia chebula) 100 mg.
DÁVKOVÁNÍ
Blendea Digestive & Liver Detox 150g
1 čajovou lžičku (3 g) dobře rozmíchejte ve 200-300 ml vody a ihned vypijte. Ideálně zapijte ještě jednou sklenicí čisté vody pro zvýšení příjmu tekutin kvůli zvýšenému obsahu vlákniny.
UPOZORNĚNÍ
Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Doplněk stravy není náhradou pestré ani vyvážené stravy. Uchovávejte mimo dosah dětí. Není vhodné pro děti, těhotné ani kojící ženy.
v 1 dávce 1 čajová lžička | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 119,5 kJ (1%*) | ||
Energetická hodnota | 14,4 kCal (1%*) | ||
Bílkoviny - proteiny | 1,7 g (3%*) |
Průměrné nutriční informace Bílkoviny - proteiny Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin. Doporučené formy pro svalový objem: Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda ) Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1 Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání. Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy: Kaseinát vápenatý, micelární kasein Mléčný izolát Sojový izolát Kombinace uvedených složek Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty: - Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny - Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin. Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů. Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ... Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip. ![]() |
|
Sacharidy - uhlohydráty | 1,25 |
Průměrné nutriční informace Sacharidy - uhlohydráty Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy. ![]() |
|
z toho cukry | 0,25 |
Průměrné nutriční informace z toho cukry Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené. ![]() |
|
Tuky | 0,15 |
Průměrné nutriční informace Tuky Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)... Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku. Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků. Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků. ![]() |
|
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,05 |
Průměrné nutriční informace z toho nasycené mastné kyseliny nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA). Zmíněné nasycenosti mastných kyselin souvisí s dvojnými vazbami. Ty můžeme nalézt pouze u mononenasycených (jedna dvojná vazba v řetězci) a polynenasycených (dvě a více dvojných vazeb) mastných kyselin. Mastné kyseliny můžeme dále dělit mimo jiné také dle délky řetězce, respektive podle počtu atomů uhlíku. Mastné kyseliny s C4 – C10 Mastné kyseliny s nízkým počtem atomů uhlíku mají velmi dobrou vstřebatelnost, jelikož se skrze střevní stěnu dostávají prostou difúzí. Na rozdíl od vyšších mastných kyselin se z nich nevytvářejí tuky a přecházejí rovnou do jater, kde se za tvorby energie přeměňují na oxid uhličitý a vodu. [1] Mastné kyseliny s C12 – C16 Tyto mastné kyseliny působí v organismu spíše negativně, jelikož mají patrný vliv na hladinu cholesterolu (cholesterolémii), a to jak toho celkového, tak i na cholesterolové frakce typu LDL a HDL. Mastná kyselina laurová má negativní vliv na hladinu celkového cholesterolu a LDL cholesterolu. Toto zvýšení je způsobeno sníženým počtu LDL receptorů, které tak můžou navázat pouze omezené množství LDL frakce. Přebytečné molekuly LDL cholesterolu plavou v krvi a zvyšují tak riziko rozvinu aterosklerózy a kardiovaskulárních chorob. Kyselina laurová dle výzkumů neovlivňuje frakci HDL cholesterolu, ale mohla by být jistým prekurzorem pro vznik omega-3 mastných kyselin, pokud jich nemá člověk ve stravě dostatek. Pro potvrzení této informace je ale potřeba dalších studií. Kyselina myristová má největší vliv na cholesterolémii. Zvyšuje jak hladinu LDL cholesterolu, tak i hladinu HDL cholesterolu. Posledním zástupcem této skupiny mastných kyselin je kyselina palmitová. Spolu s kyselinou stearovou se jedná o jednu z nejvíce zastoupených NMK ve výživě člověka. Co se týče cholesterolu, tak kys. palmitová zvyšuje hladinu obou frakcí, a tím i hladinu celkového cholesterolu. Dle některých zdrojů kyselina palmitová reguluje také hladinu některých hormonů, ovlivňuje imunitní funkce a zvyšuje inzulinovou rezistenci. Z tohoto důvodu by se měli diabetici vyhýbat potravinám bohatým na tuto mastnou kyselinu. Kyselina stearová Na rozdíl od ostatních nasycených MK, které jsou popsány výše, disponuje kyselina stearová odlišným chováním v organismu. Tato mastná kyselina s 18 atomy uhlíku má vítaný vliv na hladinu LDL cholesterolu, kterou dokáže mírně snižovat. HDL cholesterol v jejím případě zůstává nedotčený, ale vzhledem k tomu, že snižuje celkovou hladinu cholesterolu, považuje se její vliv za příznivý, protože zlepšuje poměr mezi LDL a HDL frakcí. Dále bylo prokázáno, že kys. stearová zvyšuje inzulinosenzitivitu. Příjem nasycených MK by měl být do 10 % z celkového denního energetického příjmu. Každá mastná kyselina se skládá z prvků uhlíku, vodíku a kyslíku. Z chemického hlediska jsou mastné kyseliny konkrétně karboxylové kyseliny s alifatickým uhlovodíkovým řetězcem. Nasycené mastné kyseliny Nasycené mastné kyseliny neobsahují dvojnou vazbu. Jejich obecnou chemickou stavbu můžeme vyjádřit takto: CH3 – (CH2)n – COOH ![]() |
|
Vláknina | 1,45 g |
Průměrné nutriční informace Vláknina Skupina nestravitelných látek v rostlinných potravinách (celozrnném pečivu, ovesných vločkách, luštěninách, zelenině, ovoci). Mechanicky povzbuzuje správnou funkci střev, a podporuje tak zažívání, snižuje schopnost střeva vstřebávat škodlivé látky, tuky a cholesterol. ![]() |
Celková hmotnost včetně obalu | 180 g |
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu. ![]() |
---|---|---|
Sazba DPH | 12 % | |
Adresa výrobce: eMarkest, s.r.o. Domažlická 1232/3 130 00, Praha 3 Česká republika blendea.cz |
||
Distributor: eMarkest, s.r.o. Domažlická 1232/3 130 00, Praha 3 Česká republika info@blendea.cz |
Blendea Digestive & Liver Detox 150g | 197,33 Kč / 100 g |
---|
233 | Kč |
109 | Kč |
Ke zboží Blendea Digestive & Liver Detox 150g nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.
Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce