od 45 | Kč |
Crunchy Protein Bar 45g
Crunchy Protein Bar 45gProteinové tyčinky, Excelent, Protein Star, Protein Bar
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Proteinové tyčinky Quest Bar obsahují 20g vysoce kvalitní biologicky dostupné bílkoviny (syrovátkový proteinový izolát, izolát mléčných bílkovin), vysoký obsah vlákniny, velmi nízký obsah cukrů a žádné trans tuky. Neobsahují přidané cukry a lepek. je ideální na svačinu v průběhu dne nebo na doplnění energie po náročné fyzické aktivitě. Navíc utiší hlad a chuť na něco dobrého. Zdravá náhrada jídla kdykoli během dne.Tyčinky jsou nabízeny v rozmanitých příchutích a všechny jsou slazeny sukralózou s Lo Han Kuo nebo stévií s erytrhritolem.
Proč zvolit právě Quest Bar ?
- obsahují 20 g kvalitního proteinu
- jsou bez přidaného cukru
- neobsahují lepek
- v tyčince je pouze 1 - 2 g cukru
- jsou slazené stévií nebo erythriolem
Doplněk stravy. Určeno pro zvláštní výživu - vhodné pro sportovce.
SLOŽENÍ
Crunchy Protein Bar 45g
obsahuje:
Apple Pie
Proteinový koncentrát (Syrovátkový proteinový izolát, izolát mléčných bílkovin) , oligosacharidy ( 100 % Přírodní probiotická vláknina), mandle, voda, jablka, přírodní aroma, mořská sůl, luo-chan-kuo sukralóza (oligosacharidy jsou 100% přírodní probiotická vlákna, pocházející z rostlinných zdrojů.)
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 170 Kcal, tuky 5g , cholesterol 0,005g, sodík 0,350g, draslík 0,90g, sacharidy 24g z toho vláknina 18g a cukr 3g, bílkoviny 20g, kalcium 4%, železo 4%, fosfor 6%, magnézium 8%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle a mléčné složky
Banana Nut Muffin
Proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, erytrhritol, hluboce zmrazené banány, vlašské ořechy, méně než 2% obsahu další látky (sůl, skořice, stévie, ořechy, kešu, ingredience z mléčných derivátů, přírodní aroma.
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 170 Kcal, tuky 5g , cholesterol 0.005g, sodík 0.290g, draslík 0.115g, sacharidy 25g z toho vláknina 17g a cukr 2g, bílkoviny 20g, kalcium 4%, železo 4%, fosfor 10%, magnézium 15%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle a mléčné složky
Chocolate Brownie
Proteinový koncentrát (Syrovátkový proteinový izolát, izolát mléčných bílkovin), oligosacharidy ( 100 % Přírodní probiotická vláknina), mandle, kakao, voda, přírodni aroma, mořská sůl, luo-chan-kuo sukralóza.(Oligosacharidy jsou 100% přírodní probiotická vlákna, pocházející z rostlinných zdrojů.)
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 170 Kcal, tuky 6g , cholesterol 0,005g, sodík 0,340g, draslík 0,38g, sacharidy 24g z toho vláknina 19g a cukr 1g, bílkoviny 20g, vitamin A 6%, kalcium 4%, železo 15%, fosfor 10%, magnézium 6%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle a mléčné složky
Chocolate Chip Cookie Dough
Proteinový koncentrát (Syrovátkový proteinový izolát, izolát mléčných bílkovin) , oligosacharidy ( 100 % Přírodní probiotická vláknina), mandle, voda, neslazená čokoláda, kakao, kakaové máslo, erythritol,, Obsahuje méně než 2 % následujících složek: sůl, sukraloza, stévie, buráky, kešu, mléko a přírodní aroma (oligosacharidy jsou 100% přírodní probiotická vlákna, pocházející z rostlinných zdrojů)
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 170 Kcal, tuky 8g , nasycené tuky 3g, cholesterol 0,005g, sodík 0,310g, draslík 0,125g, sacharidy 21g z toho vláknina 17g a cukr 1g a erythritol 1g, bílkoviny 21g, kalcium 4%, železo 15%, fosfor 10%, magnézium 6%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle, kešu a mléčné složky
Chocolate Peanut Butter
Proteinový koncentrát (Syrovátkový proteinový izolát, izolát mléčných bílkovin), oligosacharidy ( 100 % Přírodní probiotická vláknina), arašídové máslo, voda, erythritol, kakao, ořechy, přírodni aroma, mořská sůl, lo-han-kuo, stevie .(Oligosacharidy jsou 100% přírodní probiotická vlákna, pocházející z rostlinných zdrojů.)
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 160 Kcal, tuky 5g , nasycené tuky 1g, cholesterol 0,005g, sodík 0,270g, sacharidy 25g z toho vláknina 17g a cukr 1g a erythritol 1g, bílkoviny 20g, kalcium 2%, železo 6%, fosfor 8%, magnézium 4%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle, mléčné složky
Cinnamon Roll
Proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, erythritol, méně než 2% další látky (mořská sůl, glykosidy ze stévie, Lo Han Guo, přírodní aroma, skořice).
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 170 Kcal, tuky 6g , cholesterol 0.005g, sodík 0.280g, draslík 0.095g, sacharidy 25g z toho vláknina 17g a cukr 1g, bílkoviny 20g, kalcium 4%, železo 4%, fosfor 10%, magnézium 15%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle a mléčné složky
Coconut Cashew
Proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, erythritol, kokos, kešu, mořská sůl, přírodní aroma, Lo Han Kuo, stévie.
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 170 Kcal, tuky 6g , cholesterol 0.005g, sodík 0.270g, draslík 0.180g, sacharidy 25g z toho vláknina 17g a cukr 2g, bílkoviny 20g, kalcium 4%, železo 4%, fosfor 10%, magnézium 15%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle a mléčné složky
Cookies Cream
Proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, neslazená čokoláda, kakao, kakaové máslo, erythritol. Obsahuje méně než 2% následujících složek - sůl, přírodní aroma, sukraloza, stévie, buráky, kešu, mléko.
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 190 Kcal, tuky 8g , nasycené tuky 3g, cholesterol 0.005g, sodík 0.310g, draslík 0.125g, sacharidy 21g z toho vláknina 17g a cukr 1g, bílkoviny 21g, kalcium 4%, železo 15%, fosfor 10%, magnézium 6%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle, kešu a mléčné složky
Double Chocolate Chunk
Proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), erythritol, voda, neslazená čokoláda, mandle, kakao, kakaové máslo, méně než 2% další látky (mořská sůl, stévie, přírodní aroma).
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 160 Kcal, tuky 6g , cholesterol 0.005g, sodík 0.250g, draslík 0.180g, sacharidy 25g z toho vláknina 17g a cukr 1g, bílkoviny 20g, kalcium 4%, železo 4%, fosfor 10%, magnézium 15%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle a mléčné složky
Lemon Cream Pie
Proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, erythritol, přírodní aroma, mořská sůl, Lo Han Guo, stévide.
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 170 Kcal, tuky 6g , cholesterol 0.005g, sodík 0.260g, draslík 0.000g, sacharidy 25g z toho vláknina 17g a cukr 1g, bílkoviny 20g, kalcium 4%, železo 4%, fosfor 10%, magnézium 15%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle a mléčné složky
Mixed Berry Bliss
Proteinový koncentrát (Syrovátkový proteinový izolát, izolát mléčných bílkovin) , oligosacharidy ( 100 % Přírodní probiotická vláknina), mandle, sušené borůvky a jahod, přírodní aroma, mořská sůl, luo-chan-kuo sukralóza oligosacharidy jsou 100% přírodní probiotická vlákna, pocházející z rostlinných zdrojů.
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 200 Kcal, tuky 8g , cholesterol 0,005g, sodík 0,340g, draslík 0,135g, sacharidy 22g z toho vláknina 18g a cukr 2g, bílkoviny 20g, kalcium 6%, železo 4%, fosfor 10%, magnézium 10%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle a mléčné složky
Peanut Butter Supreme
Proteinový koncentrát (Syrovátkový proteinový izolát, izolát mléčných bílkovin) , oligosacharidy ( 100 % Přírodní probiotická vláknina), burákové máslo, mandle, voda, burák, přírodní aroma, mořská sůl, luo-chan-kuo sukralóza oligosacharidy jsou 100% přírodní probiotická vlákna, pocházející z rostlinných zdrojů.
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 210 Kcal, tuky 10g , cholesterol 0,005g, sodík 0,340g, draslík 0,180g, sacharidy 21g z toho vláknina 17g a cukr 2g, bílkoviny 20g, kalcium 4%, železo 4%, fosfor 10%, magnézium 15%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle a mléčné složky
Peanut Butter Jelly
Proteinový koncentrát (Syrovátkový proteinový izolát, izolát mléčných bílkovin) , oligosacharidy ( 100 % Přírodní probiotická vláknina), mandle, voda, arašídy, přírodní aroma, mořská sůl, luo-chan-kuo sukralóza oligosacharidy jsou 100% přírodní probiotická vlákna, pocházející z rostlinných zdrojů.
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 210 Kcal, tuky 10g , cholesterol 0.005g, sodík 0.340g, draslík 0.180g, sacharidy 21g z toho vláknina 17g a cukr 2g, bílkoviny 20g, kalcium 4%, železo 4%, fosfor 10%, magnézium 15%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle a mléčné složky
Strawberry Cheesecake
Proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, erythritol, hluboce zmrazené jahody, přírodní aroma, Lo Han Kuo, stévie.
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 160 Kcal, tuky 5g , cholesterol 0.005g, sodík 0.105g, draslík 0.000g, sacharidy 25g z toho vláknina 17g a cukr 2g, bílkoviny 20g, kalcium 4%, železo 4%, fosfor 10%, magnézium 15%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle a mléčné složky
Vanilla Almond Crunch
Proteinový koncentrát (Syrovátkový proteinový izolát, izolát mléčných bílkovin) , oligosacharidy ( 100 % Přírodní probiotická vláknina), mandle, voda, přírodní aroma, mořská sůl, luo-chan-kuo sukralóza
(oligosacharidy jsou 100% přírodní probiotická vlákna, pocházející z rostlinných zdrojů.)
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 200 Kcal, tuky 9g , cholesterol 0,005g, sodík 0,360g, draslík 0,135g, sacharidy 22g z toho vláknina 18g a cukr 1g, bílkoviny 20g, kalcium 6%, železo 4%, fosfor 10%, magnézium 10%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: Obsahuje mandle a mléčné složky
White Chocolate Raspberry
Proteinový koncentrát (Syrovátkový proteinový izolát, izolát mléčných bílkovin) , oligosacharidy ( 100 % Přírodní probiotická vláknina), mandle, voda, kokosové máslo, sušené maliny, Obsahuje méně než 2 % následujících složek: sůl, sukraloza, stévie a přírodní aroma oligosacharidy jsou 100% přírodní probiotická vlákna, pocházející z rostlinných zdrojů.
nutriční hodnoty v 1 tyčince 60g : energetická hodnota 190 Kcal, tuky 8g , cholesterol 0,005g, sodík 0,270g, draslík 0,90g, sacharidy 23g z toho vláknina 17g a cukr 1g, erythritol 1g, bílkoviny 20g, vitamin C 8%, kalcium 15%, železo 2%, fosfor 10%, magnézium 4%
Upozornění: Obsahuje alergické složky: mandle, kešu a mléčné složky
Tento doplněk výživy nenahrazuje vyváženou a různorodou stravu, která je pro správné fungování organismu nezbytně důležitá. Neurčí - li lékař jinak, není doplněk výživy určen dětem (do 18 let věku), těhotným a kojícím ženám, lidem trpícím chorobami srdce nebo jinými závažnými onemocněními. V případě jakýchkoli pochybností konzultujte užití doplňku se svým ošetřujícím lékařem! Dodržujte pitný režim a kvalitně se stravujte. Skladujte uzavřené na suchém a temném místě, mimo dosah dětí.
DÁVKOVÁNÍ
Crunchy Protein Bar 45g
Vezměte dle potřeby.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Upozornění na alergeny: Tento produkt může obsahovat stopy ořechů, arašídů, sezamu, vajec, lepku, korýšů, oříšků a zbytky skořápkových plodů.
ALMOND BROWNIE | ve 100 g | v 1 tyčince 60 g | |
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 316,67 kCal (16%*) | 190 kCal (10%*) | |
Bílkoviny - proteiny | 35 g (70%*) | 21 g (42%*) |
Průměrné nutriční informace - příchuť cookies cream Bílkoviny - proteiny Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin. Doporučené formy pro svalový objem: Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda ) Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1 Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání. Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy: Kaseinát vápenatý, micelární kasein Mléčný izolát Sojový izolát Kombinace uvedených složek Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty: - Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny - Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin. Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů. Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ... Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip. |
Sacharidy - uhlohydráty | 35 g (13%*) | 21 g (8%*) |
Průměrné nutriční informace - příchuť cookies cream Sacharidy - uhlohydráty Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy. |
z toho cukry | 1,67 g (2%*) | 1 g (1%*) |
Průměrné nutriční informace - příchuť cookies cream z toho cukry Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené. |
z toho vláknina | 28,33 g | 17 g |
Průměrné nutriční informace - příchuť cookies cream z toho vláknina Skupina nestravitelných látek v rostlinných potravinách (celozrnném pečivu, ovesných vločkách, luštěninách, zelenině, ovoci). Mechanicky povzbuzuje správnou funkci střev, a podporuje tak zažívání, snižuje schopnost střeva vstřebávat škodlivé látky, tuky a cholesterol. |
Tuky | 13,33 g (19%*) | 8 g (11%*) |
Průměrné nutriční informace - příchuť cookies cream Tuky Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)... Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku. Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků. Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků. |
z toho nasycené mastné kyseliny | 5 g (25%*) | 3 g (15%*) |
Průměrné nutriční informace - příchuť cookies cream z toho nasycené mastné kyseliny nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA). Zmíněné nasycenosti mastných kyselin souvisí s dvojnými vazbami. Ty můžeme nalézt pouze u mononenasycených (jedna dvojná vazba v řetězci) a polynenasycených (dvě a více dvojných vazeb) mastných kyselin. Mastné kyseliny můžeme dále dělit mimo jiné také dle délky řetězce, respektive podle počtu atomů uhlíku. Mastné kyseliny s C4 – C10 Mastné kyseliny s nízkým počtem atomů uhlíku mají velmi dobrou vstřebatelnost, jelikož se skrze střevní stěnu dostávají prostou difúzí. Na rozdíl od vyšších mastných kyselin se z nich nevytvářejí tuky a přecházejí rovnou do jater, kde se za tvorby energie přeměňují na oxid uhličitý a vodu. [1] Mastné kyseliny s C12 – C16 Tyto mastné kyseliny působí v organismu spíše negativně, jelikož mají patrný vliv na hladinu cholesterolu (cholesterolémii), a to jak toho celkového, tak i na cholesterolové frakce typu LDL a HDL. Mastná kyselina laurová má negativní vliv na hladinu celkového cholesterolu a LDL cholesterolu. Toto zvýšení je způsobeno sníženým počtu LDL receptorů, které tak můžou navázat pouze omezené množství LDL frakce. Přebytečné molekuly LDL cholesterolu plavou v krvi a zvyšují tak riziko rozvinu aterosklerózy a kardiovaskulárních chorob. Kyselina laurová dle výzkumů neovlivňuje frakci HDL cholesterolu, ale mohla by být jistým prekurzorem pro vznik omega-3 mastných kyselin, pokud jich nemá člověk ve stravě dostatek. Pro potvrzení této informace je ale potřeba dalších studií. Kyselina myristová má největší vliv na cholesterolémii. Zvyšuje jak hladinu LDL cholesterolu, tak i hladinu HDL cholesterolu. Posledním zástupcem této skupiny mastných kyselin je kyselina palmitová. Spolu s kyselinou stearovou se jedná o jednu z nejvíce zastoupených NMK ve výživě člověka. Co se týče cholesterolu, tak kys. palmitová zvyšuje hladinu obou frakcí, a tím i hladinu celkového cholesterolu. Dle některých zdrojů kyselina palmitová reguluje také hladinu některých hormonů, ovlivňuje imunitní funkce a zvyšuje inzulinovou rezistenci. Z tohoto důvodu by se měli diabetici vyhýbat potravinám bohatým na tuto mastnou kyselinu. Kyselina stearová Na rozdíl od ostatních nasycených MK, které jsou popsány výše, disponuje kyselina stearová odlišným chováním v organismu. Tato mastná kyselina s 18 atomy uhlíku má vítaný vliv na hladinu LDL cholesterolu, kterou dokáže mírně snižovat. HDL cholesterol v jejím případě zůstává nedotčený, ale vzhledem k tomu, že snižuje celkovou hladinu cholesterolu, považuje se její vliv za příznivý, protože zlepšuje poměr mezi LDL a HDL frakcí. Dále bylo prokázáno, že kys. stearová zvyšuje inzulinosenzitivitu. Příjem nasycených MK by měl být do 10 % z celkového denního energetického příjmu. Každá mastná kyselina se skládá z prvků uhlíku, vodíku a kyslíku. Z chemického hlediska jsou mastné kyseliny konkrétně karboxylové kyseliny s alifatickým uhlovodíkovým řetězcem. Nasycené mastné kyseliny Nasycené mastné kyseliny neobsahují dvojnou vazbu. Jejich obecnou chemickou stavbu můžeme vyjádřit takto: CH3 – (CH2)n – COOH |
Cholesterol | 8,33 mg | 5 mg |
Průměrné nutriční informace - příchuť cookies cream Cholesterol Cholesterol je tuková látka, kterou lidský organismus potřebuje pro tvorbu hormonů a vitamínu D. Cholesterol pomáhá tělu zpracovávat tuky, je také důležitý při tvorbě buněčných membrán. Příliš vysoká koncentrace v krvi však nese pro organismus zdravotní rizika, především onemocnění srdce. |
ALMOND BROWNIE | ve 100 g | v 1 tyčince 60 g | |
---|---|---|---|
Draslík | 208,33 mg (10%*) | 125 mg (6%*) |
Vitamíny a minerály - příchuť cookies cream Draslík Draslík spolu se sodíkem patří mezi biogenní prvky a poměr jejich koncentrací v buněčných tekutinách je významným faktorem pro zdravý vývoj organizmu. Draslík udržuje napětí svalů, snižuje krevní tlak, je přirozeným diuretikem. Draslík je alkalický kov, patří k nejdůležitějším elektrolytům, je hlavním kationem obsaženým v nitrobuněčných tekutinách. Má nenahraditelný fyziologický význam při přenosu nervových signálů, kontrole svalové kontrakce udržování normálního krevního tlaku. Pomáhá snižovat krevní tlak, také může pomáhat v prevenci hypertenze, mozkových i srdečních příhod. Nedostatkem může být vyvolána svalová slabost a nauzea. K závažnému nedostatku může dojít u lidí užívajících silná diuretika: Nízká hladina může vést až k srdečnímu selhání. Zdrojem je čerstvá zelenina, ovoce (meruňky, brambory, pomeranče), maso drůbež, mléko, jogurty. Potřeba- Pro dospělé se doporučuje příjem 3500 mg draslíku denně. Dostatečná hladiny draslíku v krvi je důležitá např. u pacientů s „odvodňovací“ léčbou (diuretika). Nemá žádné nežádoucí efekty. Příznaky nedostatku draslíku zahrnují- svalovou slabost a únavu, psychickou podrážděnost, nauzeu, poruchy srdečního rytmu, problémy se svalovou kontrakcí a koordinací. Nízká hladina může vést až k srdečnímu selhání. Funkce: - hladiny draslíku a sodíku resp. jejich rovnováha má význam pro kontrolu nervových funkcí, svalových kontrakcí, stabilního krevního tlaku, pravidelný srdeční rytmus a přenos elektrochemických impulzů. - draslík se podílí na funkci enzymových systému a ovlivňuje funkci ledvin. - draslík jako elektrolyt se účastní utváření acido-basické rovnováhy v krvi a osmotické rovnováhy mezi tělesnými buňkami a okolní tekutinou. |
Sodík | 516,67 mg | 310 mg |
Počet dávek v balení | 1 |
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení. |
---|---|---|
Celková hmotnost včetně obalu | 60 g |
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu. |
Hromadné balení | 12 ks |
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu) |
Sazba DPH | 12 % |
almond brownie | 108,89 Kč / 100 g |
---|---|
salty peanut | 108,89 Kč / 100 g |
raspberry white choc | 108,89 Kč / 100 g |
31,49 | Kč |
24 | Kč |
Ke zboží Crunchy Protein Bar 45g nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.
Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce