1 105 | Kč |
Sušené bílky 1000g
Sušené bílky 1000gProteinové nápoje, bílkoviny s obsahem nad 80% proteinů, bílkovin do 2000g
|
||||||||||||
|
||||||||||||
ukázat dárky
Dárky a počet kusů si následně vyberete až po vložení produktu do košíku.
Přehled volitelných dárků: v hodnotě 169 Kč koupíte za 109 Kč
v hodnotě 169 Kč koupíte za 109 Kč
v hodnotě 149 Kč koupíte za 109 Kč
v hodnotě 399 Kč koupíte za 299 Kč
v hodnotě 289 Kč koupíte za 229 Kč
v hodnotě 69 Kč ZDARMA
v hodnotě 35 Kč ZDARMA
v hodnotě 105 Kč ZDARMA
v hodnotě 39 Kč ZDARMA
v hodnotě 39 Kč ZDARMA
v hodnotě 65 Kč ZDARMA
v hodnotě 599 Kč koupíte za 459 Kč
|
||||||||||||
Chci ještě lepší cenu
|
Šest, osm vaječných bílků, k tomu dva žloutky a to vše usmažené na pánvi bez tuku... obvyklá „snídaně šampionů". Samozřejmě doplněná dalšími pochutinami jako jsou například ovesné vločky a tak dále.
Proč špičkoví kulturisté nedají dopustit na konzumaci vajec, respektive vaječných bílků? Těch dobrých důvodů je celá řada. Vejce jakožto zárodek musí obsahovat všechny potřebné živiny a růstové faktory ke zdárnému vývoji narozeného jedince. Ovšem jak je Vám jistě známo, tak vejce se skládá jednak z bílku, který je zdrojem jenom čistých a velmi kvalitních bílkovin a žloutku, který kromě bílkovin, vitamínů, minerálií, lecitinu obsahuje i nežádoucí tuky doprovázené pro zdraví člověka rizikovým cholesterolem. I když se jeho nebezpečí pro zdravého člověka trochu nadsazuje, tak pokud bychom si chtěli zabezpečit významnější příjem bílkovin pro kulturisty a silové sportovce konzumací vajec, tak to bychom jich museli zkonzumovat tak deset denně, přičemž doporučované množství při racionální výživě je tak jedno... Vejce totiž obsahuje v průměru 6 až 7 gramů bílkovin a z toho je zhruba polovina ve vaječném žloutku.
Při dnešních cenách je dodávka bílkovin prostřednictvím vajec poměrně drahý „špás". Je nějaké řešení? Ano a to sušený vaječný bílek! Konzumace 100 gramů tohoto produktu nám zajistí prakticky 80 gramů plnohodnotných bílkovin s celou šíří spektra aminokyselin potřebných k tvorbě svalové hmoty. Sušený bílek kromě vysoké koncentrace bílkovin má celou řadu dalších výhod – v prvé řadě je pasterovaný, tedy tepelně ošetřený tak, aby byl zbaven veškerých zdravotně rizikových bakterií a to především salmonely, jejichž infekce hrozí při konzumaci syrových vajec. Scénka ze slavného filmu Rocky, kdy Sylvestr Stallone konzumuje vždy po tréninku syrová vejce, rozhodně není hodna následování... A proč také, když máme k dispozici bezrizikové sušené vaječné bílky? Nulový obsah sacharidů a tuků předurčuje sušený bílek jako ideální zdroj bílkovin do redukčních a rýsovacích diet v kulturistice. To samozřejmě neznamená, že nemůžeme vaječné bílky kombinovat s takovými cukry, které si sami zvolíme – a to hlavně s glukózou a maltodextrinem a namíchat si tak „anabolickou" směs dle našich potřeb a cílů. Každý zdroj bílkovin má jiné složení aminokyselin, proto bychom se nikdy neměli zaměřit pouze a výhradně na využívání jednoho zdroje bílkovin, ale ideální je kombinace a tím vzájemné doplňování aminokyselinového spektra. Například přednosti syrovátkových proteinových koncentrátů vyplývající z rychlosti a snadnosti vstřebávání jsou všeobecně známé, ale co přidat do Whey proteinů vaječný bílek? Za určitých okolností (v průběhu dne či před spaním místo Night proteinu), kdy chceme prodloužit dobu působení proteinového koncentrátů, tak je to ideální... Vaječný bílek představuje kompromis v tom nejlepším slova smyslu mezi „rychlými" (syrovátkový koncentrát) a „pomalými" proteiny (kasein), protože jeho rychlost trávení a vstřebávání se pohybuje právě mezi těmito zdroji.
Pokud rozmícháme sušený bílek v mléce, tak doplníme vaječný albumin bílkovinami mléka a tím podstatně rozšíříme aminokyselinové spektrum, ale musíme si uvědomit, že zároveň měníme výživové hodnoty konečného nápoje, který potom obsahuje i ne příliš žádoucí mléčný tuk a laktózu.
Ať již použijeme vodu nebo mléko, tak vždy bude sušený vaječný bílek představovat významný přínos jak pro kulturisty, tak všechny sportovce v rozvoji svalové hmoty a síly!
SLOŽENÍ
Sušené bílky 1000g
Výživové hodnoty 100 g prášku v sušině:
Energetická hodnota 1429 kJ, 336 kcal, bílkoviny 84,1 g (Nx6,38), sacharidy 0 g, tuky 0 g. Vlhkost do 5%. Uchovejte v suchu.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Upozornění na alergeny: Tento produkt může obsahovat stopy ořechů, arašídů, sezamu, vajec, lepku, korýšů, oříšků a zbytky skořápkových plodů.
ve 100 g | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 1429 kJ (17%*) | ||
Energetická hodnota | 336 kCal (17%*) | ||
Bílkoviny - proteiny | 84,1 g (168%*) |
Průměrné nutriční informace Bílkoviny - proteiny Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin. Doporučené formy pro svalový objem: Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda ) Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1 Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání. Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy: Kaseinát vápenatý, micelární kasein Mléčný izolát Sojový izolát Kombinace uvedených složek Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty: - Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny - Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin. Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů. Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ... Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip. |
Celková hmotnost včetně obalu | 1100 g |
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu. |
---|---|---|
Sazba DPH | 12 % | |
Adresa výrobce: ADITIVA s.r.o., Starochuchelská 29/6 Praha 5, Česká republika |
||
Uvádí na trh: ADITIVA s.r.o., Starochuchelská 29/6 Praha 5, Česká republika |
Sušené bílky 1000g | 112,50 Kč / 100 g |
---|
775 | Kč |
od 589 | Kč |
699 | Kč |
586 | Kč |
Ke zboží Sušené bílky 1000g nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.
Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce