804 | Kč |
L-Glutamin 100 kapslí
L-Glutamin 100 kapslíL-Glutamine, Glutamine kapsle a tablety
|
||||||||||||
|
||||||||||||
ukázat dárky
Dárky a počet kusů si následně vyberete až po vložení produktu do košíku.
Přehled volitelných dárků: |
||||||||||||
Chci ještě lepší cenu
|
V poslední době velmi populární antikatabolická aminokyselina. Její potřeba se zvyšuje při tvrdém tréninku nad 45 minut. Nejnovější informace doporučují u sportovců dávku až 0,6-0,8 g na 1 kg tělesné hmotnosti, ale dávkování nad 5 g u kyseliny glutamové nebo glutaminu může způsobovat problémy. Vrcholoví sportovci používají ráno na lačno, večer před spaním a hodinu před tréninkem asi 5 g (zlepšuje výkon a psychickou odolnost k zátěži), po tréninku 2 x 15-16 g s pauzou 90 minut, společně se sacharidy až 1.5 g sacharidů na 1 kg TH. Běžně se jinak používá jako doplněk během dne, i před spaním (obvykle 2 g u nesportující populace) pro zlepšení regenerace a duševní činnosti další den a pro zvýšení imunity. Její propagace a oblíbenost je dána hlavně tím, že v zemích s velkou spotřebou doplňků výživy se nabízí také nesportující populaci.
SLOŽENÍ
L-Glutamin 100 kapslí
obsahuje: Aminokyselina L-glutamin. Želatinová tobolka. Pomocná protispékavá látka: Fosforečnan trojvápenatý.
DÁVKOVÁNÍ
L-Glutamin 100 kapslí
Při běžné tělesné zátěži denně nejvýše 4 tobolky, nejlépe v cyklech 2 týdny příjem, dva týdny přestávka. Při zvýšené tělesné zátěži až 10 tobolek denně, možno i bez přestávky v příjmu. Přípravek se používá zejména 30-60 minut před tělesným výkonem, v jeho průběhu nebo ihned po jeho skončení, nebo kdykoliv během dne, při horší snášenlivosti lze po jídle, při běžné tělesné zátěži nejlépe před spaním. Tobolky se polykají nerozkousané a zapíjejí se dostatečným množstvím tekutiny.
UPOZORNĚNÍ
Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy, při nesnášenlivosti některé z uvedených složek, opatrnost je nutná u osob trpících celiakií.
ve 100 g | v 1 kapsli | ||
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 1519 kJ (18%*) | 9,57 | |
Energetická hodnota | 357 kCal (18%*) | 2,25 | |
Bílkoviny - proteiny | 89,3 g (179%*) | 0,56 |
Průměrné nutriční informace Bílkoviny - proteiny Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin. Doporučené formy pro svalový objem: Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda ) Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1 Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání. Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy: Kaseinát vápenatý, micelární kasein Mléčný izolát Sojový izolát Kombinace uvedených složek Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty: - Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny - Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin. Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů. Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ... Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip. |
ve 100 g | v 1 kapsli | ||
---|---|---|---|
L-Glutamin | 79,3 mg | 0,5 mg |
Aminokyselinové spektrum L-Glutamin Nejhojněji se vyskytující aminokyselina, hraje klíčovou roli pro svalovou hmotu, v imunitním systému, důležitý zdroj energie pro ledviny, střeva a játra při dietách. |
Počet dávek v balení | 25 |
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení. |
---|---|---|
Celková hmotnost včetně obalu | 110 g |
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu. |
Sazba DPH | 12 % | |
Adresa výrobce: ADITIVA s.r.o., Starochuchelská 29/6 Praha 5, Česká republika |
||
Uvádí na trh: ADITIVA s.r.o., Starochuchelská 29/6 Praha 5, Česká republika |
L-Glutamin 100 kapslí | 143 Kč / 100 cps |
---|
571 | Kč |
552 | Kč |
254 | Kč |
460 | Kč |
280 | Kč |
Ke zboží L-Glutamin 100 kapslí nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.
Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce