Animal 8 protein 700g

Animal 8 protein 700g


Proteinové nápoje, bílkoviny s obsahem 66-75% proteinů, bílkovin do 2000g
+ 1 volitelný dárek v hodnotě až 587 Kč
ukázat dárky
Dárky a počet kusů si následně vyberete až po vložení produktu do košíku.
Druh Cena Množství
vanilka
skladem
příchut vanilka 553 Kč
jahoda
momentálně nedostupný
příchut jahoda 553 Kč
Chci ještě lepší cenu
Aby jste získali lepší cenu přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Další informace k produktu Animal 8 protein 700g
Podrobný popis
Animal 8 protein 700g

OstroVit Animal 8 Proteins je vysoce kvalitní doplněk stravy, který obsahuje komplex osmi bílkovin živočišného původu a zároveň dodává tělu enzym laktázu a multienzymatický komplex DigeZyme®. Jde o přípravek dostupný ve výhodné práškové formě ve třech lahodných chuťových variantách, který neobsahuje přidaný cukr. Jedná se o produkt vytvořený pro sportovce a lidi, kteří chtějí svou každodenní stravu doplnit o hodnotné ingredience.

Zdroj kvalitních bílkovin - Jedna porce doplňku stravy dodá tělu 28,3 g komplexu osmi bílkovin živočišného původu, který obsahuje 4,7 g BCAA a 10,8 g EAA.

Obsahuje Tolerase® L-laktázu - Jedna porce doplňku je zdrojem 200 FCC enzymu laktázy.

Zdroj DigeZyme® Multienzymatic Complex - Jedna porce doplňku stravy obsahuje 15 mg multienzymatického komplexu DigeZyme®, který je zdrojem alfa-amylázy, neutrální proteázy a také laktázy, lipázy a celulázy.

Lahodné chuťové varianty - Výrobek s příchutí čokolády, vanilky nebo jahody potěší chuťové buňky a poskytne jedinečný zážitek.

Bez přidaného cukru - Výrobek obsahuje nízkoenergetická sladidla, což přispívá k nižšímu obsahu energie.

1 porce = 3 odměrky = 30 g.

Účinnost - Jedno balení produktu obsahuje 23 porcí.

Pohodlná forma - Výrobek je dostupný ve formě prášku a zajišťuje bezproblémové zásobování doplňkem stravy - Stačí dávku rozmíchat s vodou a je hotovo!

OstroVit Animal 8 Proteins - komplexní zdroj cenných látek

Protein je makromolekulární chemická sloučenina složená z aminokyselinových zbytků, spojených peptidovými vazbami. Jde o složku, která se vyskytuje ve všech živých organismech a v lidském těle tvoří asi 20 % celkové tělesné hmotnosti. Protein má celou řadu funkcí, vč. stavební, dopravní nebo regulační a je nezbytný pro správné fungování organismu.

OstroVit obsahuje syrovátkové proteiny, jako je syrovátkový proteinový koncentrát, syrovátkový proteinový izolát nebo syrovátkový proteinový hydrolyzát, dále hovězí proteinový hydrolyzát, hydrolyzované peptidy rybího kolagenu, sušené mléčné podmáslí a mléčné proteiny s obsahem kaseinových frakcí a sušených vaječných bílků, tedy vysoce kvalitní zdroje proteinů, které se vyznačují dobrou rozpustností a výbornou asimilovatelností v lidském těle.

Laktáza je enzym zodpovědný za trávení laktózy, a to jak v mateřském mléce, tak v mléce živočišného původu. Tato sloučenina katalyzuje hydrolýzu disacharidu laktózy, nazývaného také mléčný cukr, na dvě jednoduché molekuly cukru – glukózu a galaktózu. Savčí laktáza, také nazývaná β-D-galaktosidáza, je enzym, který je přirozeně produkován v epitelu tenkého střeva a nedostatek této sloučeniny v těle může mít řadu důsledků, včetně: přispívat k výskytu intolerance laktózy .

Trávicí enzymy jsou látky, které umožňují správný průběh trávicích procesů v těle. Jedná se o makromolekulární proteiny zodpovědné za rozklad komplexních sloučenin na jednodušší formy. Jsou přirozeně vylučovány v trávicím systému trávicími žlázami a ačkoliv je každý orgán zodpovědný za jiný enzym, jednotlivé sloučeniny se vzájemně doplňují, proto je důležité, aby žádná z nich v těle nechyběla.

Multienzymatický komplex DigeZyme® obsažený v přípravku OstroVit obsahuje:

  • α-amyláza, enzym zodpovědný za štěpení polysacharidů na jednoduché cukry, které se následně vstřebávají z trávicího traktu.
  • Neutrální proteáza - enzym ze skupiny peptidáz, který se podílí na hydrolýze, tj. štěpení bílkovin na peptidy a aminokyseliny.
  • Laktáza – enzym nezbytný pro trávení mléka a mléčných výrobků, který je zodpovědný za štěpení laktózy nebo mléčného cukru na glukózu a galaktózu.
  • Lipáza – skupina enzymů produkovaných převážně ve slinivce břišní, které jsou zodpovědné za štěpení tuků, přeměnu triglyceridů na mastné kyseliny a glycerol.
  • Celuláza - enzym ze skupiny hydroláz, katalyzující vazby mezi molekulami glukózy v celulóze, což vede ke vzniku glukózy.
  • Vlastnosti složek obsažených v OstroVit Animal 8 Proteins:
  • Protein přispívá k růstu a udržení svalové hmoty a také přispívá k udržení zdravých kostí.

SLOŽENÍ

Animal 8 protein 700g

obsahuje: Syrovátkový proteinový koncentrát z mléka [obsahuje lecitiny (1); sójové lecitiny (2)], izolát syrovátkové bílkoviny z mléka [obsahuje lecitiny (1); sójové lecitiny (2)], podmáslí v prášku, hovězí proteinový hydrolyzát, mléčné proteiny s obsahem kaseinových frakcí, rybí kolagen peptidy (hydrolyzované), aroma, syrovátkový proteinový hydrolyzát z mléka, prášek z vaječných bílků, barviva: řepný koncentrát v prášku, zahušťovadla: xanthanová guma, akáciová guma; emulgátor: lecitiny, sladidla: sukralóza, acesulfam K; mikrogranulovaná β-galaktosidáza (Tolerase® L-laktáza), multienzymový komplex DigeZyme®.

Aktivní látky na porci Na 2 porce

Komplex 8 bílkovin živočišného původu 28,3 g 56,6 g

Laktázový enzym 200 FCC* 400 FCC*

DigeZyme®, včetně: 15 mg 30 mg

  • a-amyláza 360 DU 720 DU
  • Neutrální proteáza 90 PC 180 PC
  • Laktáza 60 ALU 120 ALU
  • Lipáza 3 FIP 6 FIP
  • Celuláza 16,5 CU 33 CU

*FCC - Food Chemicals Codex

DÁVKOVÁNÍ

Animal 8 protein 700g

Jednu dávku přípravku 30 g (3 odměrky) rozpusťte ve 200 ml vody. V závislosti na vašich potřebách užívejte 1-2 porce denně. 

UPOZORNĚNÍ

Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Přípravek nepoužívejte jako náhradu (náhradu) pestré stravy. Doporučuje se vyvážená strava a zdravý životní styl. Nepožívejte, pokud jste alergičtí na některou ze složek. Děti, těhotné a kojící ženy nesmí přípravek užívat. Držte mimo dosah dětí. Viz spodní část obalu. Tento obal uchovávejte těsně uzavřený na suchém místě při teplotě 15-25°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Upozornění na alergeny: Tento produkt může obsahovat stopy ořechů, arašídů, sezamu, vajec, lepku, korýšů, oříšků a zbytky skořápkových plodů.

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.

Průměrné nutriční informace
VANILKA ve 100 g v 1 dávce 30 g
Energetická hodnota 1580 kJ (19%*) 474 kJ (6%*)
Energetická hodnota 377 kCal (19%*) 113,1 kCal (6%*)
Bílkoviny - proteiny 73 g (146%*) 21,9 g (44%*)
Průměrné nutriční informace
Bílkoviny - proteiny


Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin.

Doporučené formy pro svalový objem:
Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda )
Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1
Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát
DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY

Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání.

Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy:
Kaseinát vápenatý, micelární kasein
Mléčný izolát
Sojový izolát
Kombinace uvedených složek
Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty:

- Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny

- Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin.

Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů.

Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ...

Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip.
otaznik
Sacharidy - uhlohydráty 12 g (5%*) 3,6 g (1%*)
Průměrné nutriční informace
Sacharidy - uhlohydráty


Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy.
otaznik
z toho cukry 9,1 g (10%*) 2,73 g (3%*)
Průměrné nutriční informace
z toho cukry


Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené.
otaznik
Tuky 3,1 g (4%*) 0,93
Průměrné nutriční informace
Tuky


Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)...

Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku.

Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků.

Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků.
otaznik
z toho nasycené mastné kyseliny 1,3 g (7%*) 0,39
Průměrné nutriční informace
z toho nasycené mastné kyseliny


nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA). Zmíněné nasycenosti mastných kyselin souvisí s dvojnými vazbami. Ty můžeme nalézt pouze u mononenasycených (jedna dvojná vazba v řetězci) a polynenasycených (dvě a více dvojných vazeb) mastných kyselin. Mastné kyseliny můžeme dále dělit mimo jiné také dle délky řetězce, respektive podle počtu atomů uhlíku.


Mastné kyseliny s C4 – C10

Mastné kyseliny s nízkým počtem atomů uhlíku mají velmi dobrou vstřebatelnost, jelikož se skrze střevní stěnu dostávají prostou difúzí. Na rozdíl od vyšších mastných kyselin se z nich nevytvářejí tuky a přecházejí rovnou do jater, kde se za tvorby energie přeměňují na oxid uhličitý a vodu. [1]


Mastné kyseliny s C12 – C16

Tyto mastné kyseliny působí v organismu spíše negativně, jelikož mají patrný vliv na hladinu cholesterolu (cholesterolémii), a to jak toho celkového, tak i na cholesterolové frakce typu LDL a HDL.

Mastná kyselina laurová má negativní vliv na hladinu celkového cholesterolu a LDL cholesterolu. Toto zvýšení je způsobeno sníženým počtu LDL receptorů, které tak můžou navázat pouze omezené množství LDL frakce. Přebytečné molekuly LDL cholesterolu plavou v krvi a zvyšují tak riziko rozvinu aterosklerózy a kardiovaskulárních chorob. Kyselina laurová dle výzkumů neovlivňuje frakci HDL cholesterolu, ale mohla by být jistým prekurzorem pro vznik omega-3 mastných kyselin, pokud jich nemá člověk ve stravě dostatek. Pro potvrzení této informace je ale potřeba dalších studií.

Kyselina myristová má největší vliv na cholesterolémii. Zvyšuje jak hladinu LDL cholesterolu, tak i hladinu HDL cholesterolu.

Posledním zástupcem této skupiny mastných kyselin je kyselina palmitová. Spolu s kyselinou stearovou se jedná o jednu z nejvíce zastoupených NMK ve výživě člověka. Co se týče cholesterolu, tak kys. palmitová zvyšuje hladinu obou frakcí, a tím i hladinu celkového cholesterolu. Dle některých zdrojů kyselina palmitová reguluje také hladinu některých hormonů, ovlivňuje imunitní funkce a zvyšuje inzulinovou rezistenci. Z tohoto důvodu by se měli diabetici vyhýbat potravinám bohatým na tuto mastnou kyselinu.


Kyselina stearová

Na rozdíl od ostatních nasycených MK, které jsou popsány výše, disponuje kyselina stearová odlišným chováním v organismu. Tato mastná kyselina s 18 atomy uhlíku má vítaný vliv na hladinu LDL cholesterolu, kterou dokáže mírně snižovat. HDL cholesterol v jejím případě zůstává nedotčený, ale vzhledem k tomu, že snižuje celkovou hladinu cholesterolu, považuje se její vliv za příznivý, protože zlepšuje poměr mezi LDL a HDL frakcí. Dále bylo prokázáno, že kys. stearová zvyšuje inzulinosenzitivitu.

Příjem nasycených MK by měl být do 10 % z celkového denního energetického příjmu.


Každá mastná kyselina se skládá z prvků uhlíku, vodíku a kyslíku. Z chemického hlediska jsou mastné kyseliny konkrétně karboxylové kyseliny s alifatickým uhlovodíkovým řetězcem.


Nasycené mastné kyseliny

Nasycené mastné kyseliny neobsahují dvojnou vazbu. Jejich obecnou chemickou stavbu můžeme vyjádřit takto: CH3 – (CH2)n – COOH
otaznik
Sůl 0,60 g (10%*) 0,18
*) Referenční hodnoty příjmu
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Celková hmotnost včetně obalu 750 g
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu.
otaznik
Sazba DPH 12 %
Adresa výrobce:
OstroVit Sp. z o.o. ul. Sitarska 16, 18-300 Zambrów Polska
Uvádí na trh:
Pavel Trampota, alej Svobody 27, 323 00 Plzeň
Měrná cena
vanilka 79 Kč / 100 g
jahoda 79 Kč / 100 g
Další alternativní zboží
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi k výrobku Ostrovit - Animal 8 protein 700g

Ke zboží Animal 8 protein 700g nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.

Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce

NEPŘEHLÉDNĚTE
NAŠE NABÍDKA
VÝROBCI

 

 
0 kusů 0
377 461 999, 373 701 730
fitsport@fitsport.eu



Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos