Warrior BIO 200g

Warrior BIO 200g


Bio proteiny

Ancestral Superfoods BIO CERTIFIKÁT
+ 1 volitelný dárek v hodnotě až 587 Kč
ukázat dárky
Dárky a počet kusů si následně vyberete až po vložení produktu do košíku.
Druh Cena Množství

momentálně nedostupný
562 Kč
Chci ještě lepší cenu
Aby jste získali lepší cenu přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Další informace k produktu Warrior BIO 200g
Podrobný popis
Warrior BIO 200g

Speciálně vyvinutý holistický vzorec 14 přírodních ingrediencí pro větší sílu, energii a pravidelný metabolický detox

  • 100% funkční výživa v kvalitě BIO a 100% RAW
  • Tradiční receptura našich předků z naklíčených a fermentovaných organických semen, ovoce a bylin
  • Vysoký obsah bílkovin, bioaktivních složek, enzymů, probiotických kultur a naturálních aminokyselin.
  • Produkt neobsahuje: umělá sladidla, balastní aditiva, plnidla a pojiva, laktózu, sóju, GMO, umělé přísady, barviva, konzervační látky nebo cokoli syntetického původu. 
  • Vyrobeno z obilovin, které neobsahují lepek.
  • Jedno balení je 200 g obsahuje 20 porcí

Nastartujte proud životní síly! Jsme plně přesvědčeni o tom, že pravidelná konzumace (jedna lžíce denně = 10 g) může v dlouhodobém měřítku zajistit nejen optimální fungování celého organizmu, ale také to jak se cítíme, jak jsme silní a kolik máme energie!

Speciálně vyvinutá receptura pro optimální příjem bioaktivních bílkovin, enzymů, probiotických kultur a aminokyselin,  která dodává sílu a vitalitu. Produkt je bohatý na rostlinné bílkoviny s rovnováhou alkalických kyselin (metabolický detox). To posiluje odolnost  a koncentraci, pomáhá budovat a chránit svalovou hmotu, regenerovat po zátěži, obnovuje energii a podporuje dobrou kondici (obnova střevního mikrobiomu). Funkční jídlo vhodné pro ženy i muže, stejně jako pro všechny věkové skupiny. Ideální volba pro zahájení rušného dne, pro zotavení po intenzivním tréninku, nebo na svačinu mezi jídly kdykoliv během dne.  Dopřejte si sílu a energii s Warriorem!

Warrior - holistický vzorec 14 přírodních ingrediencí

  • Klíčení & fermentace + bílkoviny: 4 složky = naklíčené konopí v kvalitě BIO, fermentované hnědé rýžové otruby v kvalitě BIO, protein z hnědé rýže v kvalitě BIO, protein ze žlutého hrachu v kvalitě BIO
  • Fytonutrienty: 7 složek = brusinky v kvalitě BIO, maliny v kvalitě BIO, ostružiny v kvalitě BIO, extrakt z borůvek v kvalitě BIO, jahody v kvalitě BIO, granátové jablko v kvalitě BIO, extrakt z citronu v kvalitě BIO
  • Živé kultury na bázi rostlin: 3 složky = probiotické kultury (lactobacillus, bifidobacterium bifidum),  sušené droždí v kvalitě BIO

Živá strava, to je bioaktivní síla živých enzymů, přírodních biofaktorů, probiotických kultur, organických vitamínů a organicky vázaných minerálů.

Vývoj tohoto produktu vycházejícího z tradičních receptur, je výsledkem dlouhé vědecké práce a řady studií, z nichž mnohé se týkají sledování dopadu a výhod naklíčených a fermentovaných potravin u lidí s různými zdravotními problémy.  Celý proces klíčení a fermentace semen jako koncept, byl vyvinut ve spolupráci se špičkovým týmem evropských specialistů, který zkoumal přínos klíčících a fermentovaných potravin u jednotlivých pacientů. Výsledkem je jedinečná naturální technologie (know-how), která nejenže optimalizuje obsah živin v produktu, ale navyšuje přítomností přírodních enzymů celkový bioenergetický potenciál. Mluvíme tedy jak o fermentaci části semen, tak o jejich klíčení, které trvá 36 hodin. V okamžiku kdy klíčení dosáhne maximální koncentrace bioaktivních látek, celý proces je zastaven a produkt je za nízkých teplot šetrně a pomalu dehydratován.

Sjednoťte sílu a moudrost starověkých předků a pociťte příliv životně důležité energie – od časného rána do pozdního večera!

„Produkt Warrior je inspirován bojovníky, kteří byli obránci ve starověkých společnostech (Veneti, Vikingové..). Díky svým kvalitám a fyzickému výcviku tvořili vojenskou elitu, disponující různými schopnostmi, jako je velká fyzická síla, nebojácnost a sebekázeň. Mnoho válečníků byli hrdinové, kteří se stali legendami svých národů. Byli to jedinci, o nichž se věřilo, že si je vybrali bohové, aby bojovali za svůj lid..“  

Snadné použití! Warrior může být součástí plnohodnotné snídaně, svačiny, občerstvení nebo lehké večeře

Ukázkový recept: 1 dávka  Warrior (10 g) + 100 až 150 g ovoce ( banány a jahody ) + 300 ml tekutin ( sójové nebo rýžové mléko ). Zapněte mixér a užívejte si. Další možností je jednoduchá konzumace v jogurtu, nebo ve sklenici s vodou: 1 dávka  Warrior (10 g) + 200 až 300 ml vody.

Jednotlivé produkty Ancestral Superfoods  lze libovolně kombinovat, vzájemně se doplňují a posilují!

Mezi oblíbené dvojice patří např. Druidess + Oracle pro krásu, energii a mentální výkon žen, Chieftain + Oracle pro výkon, energii a mentální sílu mužů, nebo Warrior + Oracle pro fyzickou a mentální sílu. Bez ohledu na to, jaké kombinace si sami vybereme, jedním z nejjednodušších, nejdostupnějších a nejrychlejších způsobů, jak je integrovat do našeho každodenního života, je kombinovat je s jiným starodávným a tradičním fermentovaným produktem pro naše země - jogurtem (pro vegany jsou alternativou rostlinná mléka).

SLOŽENÍ

Warrior BIO 200g

obsahuje: rýžový protein*, hrachový protein*, konopný protein z naklíčených semen*, otruby z naklíčené a fermentované  hnědé rýže*, sušený prášek z ovoce* (brusinky, maliny, jahody, černý rybíz a granátové jablko), xantanová guma, extrakt z brusinek*, extrakt z citrónu*, komplex probiotik (Lactobacillus a Bifidobacterium bifidum), alpská sůl, sladidlo steviol-glykosidy*, sušené inaktivované kvasnice*. *BIO kvalita.

DÁVKOVÁNÍ

Warrior BIO 200g

2 polévkové lžíce denně (cca 20 g). 1 polévkovou lžíci přidejte ke 100 - 150 g ovoce (např. banány a jahody) a smíchejte se 700 ml tekutiny (čerstvá šťáva, sójové nebo rýžové mléko) v šejkru.

Upozornění:

Skladujte v chladu, suchu a temnu. Minimální trvanlivost uvedena na zadní straně obalu.

Upozornění na alergeny: Tento produkt může obsahovat stopy ořechů, arašídů, sezamu, vajec, lepku, korýšů, oříšků a zbytky skořápkových plodů.

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.

Průměrné nutriční informace
ve 100 g v 1 dávce 20 g
Energetická hodnota 1552 kJ (18%*) 310,4 kJ (4%*)
Energetická hodnota 371 kCal (19%*) 74,2 kCal (4%*)
Bílkoviny - proteiny 70,6 g (141%*) 14,12 g (28%*)
Průměrné nutriční informace
Bílkoviny - proteiny


Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin.

Doporučené formy pro svalový objem:
Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda )
Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1
Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát
DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY

Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání.

Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy:
Kaseinát vápenatý, micelární kasein
Mléčný izolát
Sojový izolát
Kombinace uvedených složek
Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty:

- Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny

- Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin.

Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů.

Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ...

Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip.
otaznik
Sacharidy - uhlohydráty 9,2 g (4%*) 1,84 g (1%*)
Průměrné nutriční informace
Sacharidy - uhlohydráty


Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy.
otaznik
z toho cukry 6,1 g (7%*) 1,22 g (1%*)
Průměrné nutriční informace
z toho cukry


Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené.
otaznik
Tuky 4,8 g (7%*) 0,96
Průměrné nutriční informace
Tuky


Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)...

Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku.

Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků.

Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků.
otaznik
z toho nasycené mastné kyseliny 1,1 g (6%*) 0,22
Průměrné nutriční informace
z toho nasycené mastné kyseliny


nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA). Zmíněné nasycenosti mastných kyselin souvisí s dvojnými vazbami. Ty můžeme nalézt pouze u mononenasycených (jedna dvojná vazba v řetězci) a polynenasycených (dvě a více dvojných vazeb) mastných kyselin. Mastné kyseliny můžeme dále dělit mimo jiné také dle délky řetězce, respektive podle počtu atomů uhlíku.


Mastné kyseliny s C4 – C10

Mastné kyseliny s nízkým počtem atomů uhlíku mají velmi dobrou vstřebatelnost, jelikož se skrze střevní stěnu dostávají prostou difúzí. Na rozdíl od vyšších mastných kyselin se z nich nevytvářejí tuky a přecházejí rovnou do jater, kde se za tvorby energie přeměňují na oxid uhličitý a vodu. [1]


Mastné kyseliny s C12 – C16

Tyto mastné kyseliny působí v organismu spíše negativně, jelikož mají patrný vliv na hladinu cholesterolu (cholesterolémii), a to jak toho celkového, tak i na cholesterolové frakce typu LDL a HDL.

Mastná kyselina laurová má negativní vliv na hladinu celkového cholesterolu a LDL cholesterolu. Toto zvýšení je způsobeno sníženým počtu LDL receptorů, které tak můžou navázat pouze omezené množství LDL frakce. Přebytečné molekuly LDL cholesterolu plavou v krvi a zvyšují tak riziko rozvinu aterosklerózy a kardiovaskulárních chorob. Kyselina laurová dle výzkumů neovlivňuje frakci HDL cholesterolu, ale mohla by být jistým prekurzorem pro vznik omega-3 mastných kyselin, pokud jich nemá člověk ve stravě dostatek. Pro potvrzení této informace je ale potřeba dalších studií.

Kyselina myristová má největší vliv na cholesterolémii. Zvyšuje jak hladinu LDL cholesterolu, tak i hladinu HDL cholesterolu.

Posledním zástupcem této skupiny mastných kyselin je kyselina palmitová. Spolu s kyselinou stearovou se jedná o jednu z nejvíce zastoupených NMK ve výživě člověka. Co se týče cholesterolu, tak kys. palmitová zvyšuje hladinu obou frakcí, a tím i hladinu celkového cholesterolu. Dle některých zdrojů kyselina palmitová reguluje také hladinu některých hormonů, ovlivňuje imunitní funkce a zvyšuje inzulinovou rezistenci. Z tohoto důvodu by se měli diabetici vyhýbat potravinám bohatým na tuto mastnou kyselinu.


Kyselina stearová

Na rozdíl od ostatních nasycených MK, které jsou popsány výše, disponuje kyselina stearová odlišným chováním v organismu. Tato mastná kyselina s 18 atomy uhlíku má vítaný vliv na hladinu LDL cholesterolu, kterou dokáže mírně snižovat. HDL cholesterol v jejím případě zůstává nedotčený, ale vzhledem k tomu, že snižuje celkovou hladinu cholesterolu, považuje se její vliv za příznivý, protože zlepšuje poměr mezi LDL a HDL frakcí. Dále bylo prokázáno, že kys. stearová zvyšuje inzulinosenzitivitu.

Příjem nasycených MK by měl být do 10 % z celkového denního energetického příjmu.


Každá mastná kyselina se skládá z prvků uhlíku, vodíku a kyslíku. Z chemického hlediska jsou mastné kyseliny konkrétně karboxylové kyseliny s alifatickým uhlovodíkovým řetězcem.


Nasycené mastné kyseliny

Nasycené mastné kyseliny neobsahují dvojnou vazbu. Jejich obecnou chemickou stavbu můžeme vyjádřit takto: CH3 – (CH2)n – COOH
otaznik
Vláknina 8,6 g 1,72 g
Průměrné nutriční informace
Vláknina


Skupina nestravitelných látek v rostlinných potravinách (celozrnném pečivu, ovesných vločkách, luštěninách, zelenině, ovoci). Mechanicky povzbuzuje správnou funkci střev, a podporuje tak zažívání, snižuje schopnost střeva vstřebávat škodlivé látky, tuky a cholesterol.
otaznik
Sůl 0,21 g (4%*) 0,04
*) Referenční hodnoty příjmu
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Počet dávek v balení 10
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení.
otaznik
Celková hmotnost včetně obalu 240 g
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu.
otaznik
Hromadné balení 1 ks
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu)
otaznik
Sazba DPH 12 %
Adresa výrobce:
Ancestral Superfoods Ltd., Burel Str. 36, Sofia, Bulharsko
Uvádí na trh:
ForActiv.cz, s.r.o., Plotní 75, 602 00, Brno.
Měrná cena
Warrior BIO 200g 281 Kč / 100 g
Další alternativní zboží
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi k výrobku Ancestral Superfoods - Warrior BIO 200g

Ke zboží Warrior BIO 200g nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.

Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce

NEPŘEHLÉDNĚTE
NAŠE NABÍDKA
VÝROBCI

 

 
0 kusů 0
377 461 999, 373 701 730
fitsport@fitsport.eu



Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos