360 | Kč |
Maca želatinovaná BIO prášek 150g
Maca želatinovaná BIO prášek 150gOstatní bioprodukty
|
||||||||||||
|
||||||||||||
Chci ještě lepší cenu
|
100% organická peruánská Maca ošetřena procesem želatinizace, kdy se k mace přidá voda, která je přirozeně absorbována škrobem v rostlině, poté se maca zahřeje a škrob rozloží. Cílem je koncentrovaná maca bez škrobu pro lepší stravitelnost.
Maca jako adaptogen je známá svou schopností pomáhat zvyšovat sílu, vytrvalost a optimalizovat hormony. Mezi schválená zdravotní tvrzení pro Macu patří: Fyzické a duševní zdraví, vytrvalost, vitalita, plodnost, sexualita, hormonální systém - menopauza, zdroj fytoestrogenů. Naše Maca má jedinečnou ořechovou chuť, která se hodí ke sladkým i slaným pokrmům, do smoothie nebo proteinového šejku.
Maca Peruánská, někdy zvaná též jako peruánský ženšen či v1agra. Roste na člověku nepřístupných místech ve výšce přes 4 tis. metů nad mořem, kde nepřežije nic jiného. Odedávna byla součástí stravy indiánů obývajících náhorní plošiny peruánských And. Inkové a jejich válečníci užívali Macu ke zvyšování energie, vitality a síly v boji, stejně jako afrodiziakum zvyšující libido. Maca jim také umožňovala přežívat ve vysokých nadmořských výškách při nedostatku kyslíku.
Pod vlivem vědeckého zkoumání nám v posledních letech Maca vyjevila řadu svých tajemství a my tak nyní již daleko více rozumíme jejím účinkům. Maca je především silný adaptogen, který posiluje fyzickou i psychickou vitalitu, dále byl zdokumentován její pozitivní efekt na plodnost a libido. Díky jejímu pozitivnímu vlivu na hladinu pohlavních hormonů jsme ji přidali také do BrainMax Anabolic Dagger a Testamento a může posloužit také při projevech andro a menopauzy
Chuťově by se dala maca přirovnat k ořechům nebo karamelu. Kořen macy je bohatý na vitamín C, hořčík, měď, železo, zinek a selen. Obsahuje také mnoho bioaktivních rostlinných sloučenin, např. glukosinoláty, které souvisí s adaptačním účinkem na lidský organismus.
Komu může maca pomoci, pokud řešíte:
- Nedostatek energie a životní vitality.
- Nadměrný stres a z něho pramenící úzkost či další negativní projevy.
- Navýšení vytrvalosti, síly a odolnosti organismu při fyzické námaze (nejen sport).
- Libido, plodnost, potenci.
- Optimalizaci pohlavních hormonů = hormonální rovnováha.
- Schválená zdravotní tvrzení k mace:
- Fyzické a duševní zdraví: Vyrovnává stresové hormony do optima, čímž reguluje reakci na stres a následnou úzkost.
- Vytrvalost a vitalita: Maca jako adaptogen působí na adaptaci organismu na fyzický, ale i mentální výkon.
- Plodnost a sexualita: Souvisí s duševní pohodou a pozitivním účinkem na pohlavní hormony.
- Hormonální systém - menopauza: Pozitivní účinek na pohlavní mužské i ženské pohlavní hormony.
- Zdroj fytoestrogenů: Optimalizace hormonální rovnováhy.
Jak fungují adaptogeny?
Adaptogeny pomáhají zvyšovat odolnost na stres a snižovat úzkost tím, že zabraňují uvolňování stresových hormonů (CRH -> kortizol). Jinými slovy pomáhají snižovat potřebu vašeho těla produkovat stresové hormony v reakci na stres. Nedochází tak k adrenálnímu vyčerpání a dalším negativním efektům spojeným s dopady stresu. Jako jsou: úzkost, zánět, hormonální nerovnováha, ztráta libida nebo problémy se štítnou žlázou.
Přednosti želatinizované Macy:
- 100% RAW surovina z Peru v BIO kvalitě.
- Bohatý zdroj fytoestrogenů pro hormonální optimalizaci.
- Lepší stravitelnost díky želatinizaci je maca bez škrobu.
- Baleno ekologicky a s láskou.
- 100% čistota bez sladidel, aromat a dalších aditiv.
Jak macu užívat?
- V prvním týdnu užívejte jednu čajovou lžičku. V dalších dvou až třech týdnech zvyšte na 2 - 3 čajové lžičky denně. Po čtvrtém týdnu můžete užívat polévkovou lžici.
- Můžete ji přidávat do proteinového šejku, smoothie, kakaového nápoje nebo do snídaňové kaše.
SLOŽENÍ
Maca želatinovaná BIO prášek 150g
obsahuje: 100% Maca žlutá želatinizovaná (Lepidium meyenii)
DÁVKOVÁNÍ
Maca želatinovaná BIO prášek 150g
V prvním týdnu užívejte jednu čajovou lžičku. V dalších dvou až třech týdnech zvyšte na 2 - 3 čajové lžičky denně. Po čtvrtém týdnu můžete užívat polévkovou lžici. Můžete ji přidávat do proteinového šejku, smoothie, kakaového nápoje nebo do snídaňové kaše.
Skladování:
V suchu, v uzavřeném obalu.
ve 100 g | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 1264 kJ (15%*) | ||
Energetická hodnota | 302 kCal (15%*) | ||
Bílkoviny - proteiny | 14,3 g (29%*) |
Průměrné nutriční informace Bílkoviny - proteiny Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin. Doporučené formy pro svalový objem: Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda ) Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1 Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání. Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy: Kaseinát vápenatý, micelární kasein Mléčný izolát Sojový izolát Kombinace uvedených složek Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty: - Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny - Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin. Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů. Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ... Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip. ![]() |
|
Sacharidy - uhlohydráty | 50 g (19%*) |
Průměrné nutriční informace Sacharidy - uhlohydráty Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy. ![]() |
|
z toho cukry | 28,6 g (32%*) |
Průměrné nutriční informace z toho cukry Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené. ![]() |
|
Vláknina | 21,4 g |
Průměrné nutriční informace Vláknina Skupina nestravitelných látek v rostlinných potravinách (celozrnném pečivu, ovesných vločkách, luštěninách, zelenině, ovoci). Mechanicky povzbuzuje správnou funkci střev, a podporuje tak zažívání, snižuje schopnost střeva vstřebávat škodlivé látky, tuky a cholesterol. ![]() |
|
Sůl | 0,05 g (1%*) |
Celková hmotnost včetně obalu | 200 g |
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu. ![]() |
---|---|---|
Sazba DPH | 12 % | |
Adresa výrobce: Brainmarket s.r.o., Hladnovská 83, Ostrava, Česká republika |
||
Uvádí na trh: Brainmarket s.r.o., Hladnovská 83, Ostrava, Česká republika |
Maca želatinovaná BIO prášek 150g | 126 Kč / 100 g |
---|
106 | Kč |
107 | Kč |
Ke zboží Maca želatinovaná BIO prášek 150g nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.
Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce