229 | Kč |
Ginger Shot, zázvorová štáva s kurkumou BIO 50ml
Ginger Shot, zázvorová štáva s kurkumou BIO 50mlOvocné šťávy a dřeně
|
|||||||||||
|
|||||||||||
|
BrainMax Pure Ginger Shot je koncentrovaný BIO nápoj ze za studena lisované šťávy ze zázvoru, citronu a kurkumy, doplněný kokosovou vodou, medem a špetkou kampotského pepře. Díky svému pečlivě vybranému složení nabízí intenzivní, pikantní chuť a zároveň zachovává přirozené vlastnosti použitých surovin.
Nápoj je vhodný k přímému užití nebo pro naředění vodou či přidání do vlažného čaje.Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Zázvorová síla v každém doušku!
Zázvor patří mezi tradiční zahřívací koření, ceněné nejen pro své výrazné aroma a pikantní chuť, ale také pro své místo v kuchyni i lidovém užívání. BrainMax Pure Ginger Shot obsahuje za studena lisovanou šťávu ze zázvoru, citronu a dalších přírodních složek, které si díky šetrnému zpracování uchovávají svou autentickou chuť.
Díky přidanému citronu a kurkumě je nápoj přirozeně bohatý na rostlinné látky, které jsou oblíbené zejména v období sezónních změn. Lze ho pít samotný nebo přidat do vody či vlažného čaje.
Zázvorový shot - intenzivní chuť a síla přírody
Ginger Shot je kombinací za studena lisované zázvorové šťávy s citronem, kurkumou, medem a špetkou kampotského pepře. Díky šetrnému zpracování si všechny složky uchovávají svou přirozenou chuť i aroma.
Díky praktickému dávkování ho využijete jako součást ranní rutiny nebo jako povzbuzující doplněk v průběhu dne. Vhodné k přímé konzumaci i k ředění vodou či přidání do vlažného čaje. Vyrobeno z BIO surovin bez konzervantů či umělých přísad.
Kurkuma - tradičně ceněná rostlina v BIO kvalitě
Kurkuma (Curcuma longa) je koření s tisíciletou tradicí, které se využívá nejen v kuchyni, ale také v rámci tradičních systémů jako je ajurvéda. Její výrazná žlutá barva a charakteristická chuť ji činí oblíbenou součástí mnoha receptů.
Kurkuma přispívá k normálnímu trávení, pomáhá udržovat zdraví jater a podporuje normální činnost dýchacího systému. Podílí se také na udržení normálního stavu kloubů a kostí a podporuje nervovou soustavu a duševní rovnováhu.
(Zdravotní tvrzení vychází z nařízení EU č. 432/2012.)
Kampotský pepř - tradiční chuť s původem
Kampotský pepř pochází z Kambodže a je ceněný pro svou plnou, aromatickou chuť. V kombinaci se zázvorem, citronem a kurkumou dodává Ginger shotu pikantní závěr a vyvážený charakter.
Patří mezi tradičně používaná koření, která jsou oblíbená v asijské i evropské kuchyni.
SLOŽENÍ
Ginger Shot, zázvorová štáva s kurkumou BIO 50ml
obsahuje: (59%) Zázvorová šťáva*, (25%) citrónová šťáva*, (7%) kokosová voda*, (7%) med*, (1%) kurkuma*, (1%) pepř*. *produkt z ekologického země. Obsahuje 100% surovin v BIO kvalitě. Datum spotřeby (číslo šarže) uvedeno u čárového kódu.
DÁVKOVÁNÍ
Ginger Shot, zázvorová štáva s kurkumou BIO 50ml
Doporučená denní dávka je 3 x 60 ml. Před konzumací důkladně protřepejte.
UPOZORNĚNÍ
Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření spotřebujte do 7 dní. Výrobce ani distributor neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Výrobek je pasterován.
ve 100 ml | v 1 dávce 50 ml | ||
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 852 kJ (10%*) | 426 kJ (5%*) | |
Energetická hodnota | 203 kCal (10%*) | 101,5 kCal (5%*) | |
Bílkoviny - proteiny | 0,9 g (2%*) | 0,45 |
Průměrné nutriční informace Bílkoviny - proteiny Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin. Doporučené formy pro svalový objem: Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda ) Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1 Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání. Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy: Kaseinát vápenatý, micelární kasein Mléčný izolát Sojový izolát Kombinace uvedených složek Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty: - Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny - Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin. Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů. Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ... Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip. ![]() |
Sacharidy - uhlohydráty | 8,75 g (3%*) | 4,38 g (2%*) |
Průměrné nutriční informace Sacharidy - uhlohydráty Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy. ![]() |
z toho cukry | 6,34 g (7%*) | 3,17 g (4%*) |
Průměrné nutriční informace z toho cukry Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené. ![]() |
Tuky | 0,08 | 0,04 |
Průměrné nutriční informace Tuky Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)... Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku. Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků. Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků. ![]() |
Celková hmotnost včetně obalu | 100 g |
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu. ![]() |
---|---|---|
Sazba DPH | 12 % | |
Adresa výrobce: Brainmarket s.r.o., Hladnovská 83, Ostrava, Česká republika brainmarket.cz |
||
Distributor: Brainmarket s.r.o., Hladnovská 83, Ostrava, Česká republika |
Ginger Shot, zázvorová štáva s kurkumou BIO 50ml | 138 Kč / 100 ml |
---|
30 | Kč |
599 | Kč |
Ke zboží Ginger Shot, zázvorová štáva s kurkumou BIO 50ml nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.
Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce