Maca Extract Forte 180 tobolek

Maca Extract Forte 180 tobolek


Beta Alanine, Peruvian Maca, Rhodiola Rosea, Cordyceps
Druh Cena Množství

skladem
313 Kč
Chci ještě lepší cenu
Aby jste získali lepší cenu přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Další informace k produktu Maca Extract Forte 180 tobolek
Podrobný popis
Maca Extract Forte 180 tobolek

Maca extrakt 10:1 je koncentrovaný výtažek z kořene rostliny Maca (Lepidium meyenii). Tento extrakt znamená, že 10 kg surové maky byly použity k výrobě 1 kg extraktu. Maca je tradičně používána pro své benefity a je populární jako doplněk stravy.

Maca extrakt obsahuje různé bioaktivní látky:

  • Polyfenoly
  • Alkaloidy
  • Steroly
  • Aminokyseliny
  • Vitamíny a minerály

Díky těmto látkám má maca široké spektrum benefitů, zejména jako adaptogen, což znamená, že může pomoci tělu lépe se přizpůsobit stresu a podpořit celkovou vitalitu.

Účinky a benefity:

1. Zvýšení energie a vytrvalosti: Maca je často používána pro zvýšení energie a fyzické vytrvalosti. Studie ukazují, že napomáhá zlepšit fyzickou výkonnost a snižovat únavu.

2. Zlepšení sexuální funkce a libida: Maca je známá jako tzv. přírodní afrodiziakum. Napomáhá zvýšit libido u mužů i žen a zlepšit sexuální funkci.

3. Regulace hormonální rovnováhy: Pomáhá vyrovnávat hormony v organismu, což může být prospěšné jak u mužů tak i žen s hormonální nerovnováhou.

4. Podpora plodnosti: Některé studie naznačují, že maca může zlepšit plodnost u mužů tím, že zvyšuje počet a pohyblivost spermií.

5. Zlepšení nálady a snížení úzkosti: Maca může mít pozitivní vliv na náladu, snižovat stres a úzkost. To je často připisováno její schopnosti vyrovnávat hormony.

Významné vědecké studie:

1. Studie o účincích na energii a fyzickou vytrvalost: Gonzales, G. F., Cordova, A., Vega, K., Chung, A., Villena, A., Gónez, C., & Castillo, S. (2001).: Studie: "Effect of Lepidium meyenii (maca) on sexual desire and its absent relationship with serum testosterone levels in healthy adult men". Závěr: Zjistili, že užívání maca po dobu 12 týdnů zlepšilo sexuální touhu u zdravých dospělých mužů.

2. Studie o sexuální funkci a libidu: Zenico, T., Cicero, A. F., Valmorri, L., Mercuriali, M., & Bercovich, E. (2009).: Studie: "Subjective effects of Lepidium meyenii (Maca) extract on well-being and sexual performances in patients with mild erectile dysfunction: a randomised, double-blind clinical trial". Závěr: Maca zlepšila subjektivní pocit pohody a sexuální výkonnost u mužů s mírnou erektilní dysfunkcí.

3. Studie o hormonální rovnováze a plodnosti: Melnikovova, I., Fait, T., Kolarova, M., Urbancova, H., & Fernandez-Valdivia, R. (2015).: Studie: "Effects of Lepidium meyenii Walp. on sexual satisfaction in patients with mild-to-moderate anxiety and depression: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot study". Závěr: Užívání maca zlepšilo sexuální spokojenost u pacientů s mírnou až středně těžkou úzkostí a depresí.

Jedná se o doplněk stravy.

SLOŽENÍ

Maca Extract Forte 180 tobolek

obsahuje: Maca extrakt 10:1, rostlinná tobolka (HPMC), protispékavá látka: stearan hořečnatý, bisglycinát zinečnatý, selen- organická forma produkovaná kvasinkami.

DÁVKOVÁNÍ

Maca Extract Forte 180 tobolek

  • Užívejte 4 tobolky společně s jídlem.
  • Zapijte dostatečným množstvím vody.

UPOZORNĚNÍ

Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Uchovávajte mimo dosah dětí. Není náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Vitamíny a minerály
v 1 kapsli v 1 dávce 4 kapsle
Selen 13,75 mcg (25%*) 55 mcg (100%*)
Vitamíny a minerály
Selen


Selen funguje v organizmu jako antioxidant, který likviduje volné radikály a tím snižuje riziko vzniku rakovinného bujení.

Selen je známý svými antioxidačními schopnostmi. Působí přes tzv. selenoproteiny, které mají enzymatickou aktivitu.Většina příjmu selenu pochází ze stravy rostlinného původu. Množství selenu v půdě se však liší v jednotlivých regionech a je určující pro množství selenu v rostlinách. Selen je obsažen i živočišné stravě, kam se dostává v průběhu potravního řetězce.Selen je ceněn zejména pro své silné antioxidační účinky, chrání před volnými radikály, pomáhá při nedostatku bílkovin. Ve velkém množství je životu nebezpečný.Nalezneme ho v celozrnných produktech, obilných klíčcích, rybách, mase (hovězím), chléb. Doporučená dávka pro dospělé je 55 mg/den.Bezpečnost- Akutní otrava může být způsobena 250 mg selenu v jedné dávce nebo 27-31 mg ve více dávkách a může vést k nevolnosti, zvracení, suchosti vlasů, padání vlasů, přecitlivělosti a svědění konečků prstů, únavě, podrážděnosti a „česnekovému dechu“. Horní limit příjmu veškerého selenu denně byl stanoven na 300 mg. Při nedostatku selenu hrozí zesvětlení vlasů, pigmentace kůže.

Funkce:

- antioxidační účinek kontroluje hladinu volných radikálů, protože ty mohou poškodit buňky a podílet se na vývoji některých chronických nemocí
- selen je nezbytný pro normální funkci imunitního systému a štítné žlázy
otaznik
Zinek 2,5 mg (25%*) 10 mg (100%*)
Vitamíny a minerály
Zinek


Přítomnost zinku v organizmu je nezbytnou podmínkou pro správné fungování řady enzymatických systémů – nejvýznamnější je patrně inzulínový. Přítomnost zinku v potravě je důležitá nejen v době růstu organizmu.

Je důležitý pro růst svalů, buňek a podporuje kvalitu mužského spermatu.
Zinek je účinný na ekzémy, padání vlasů, akné, lupénku. Podporuje imunitu a hojení kůže.
Kpředávkování zinkem dochází jen vyjímečně, doporučená denní dávka je 15mg.
Při nadbytku zinku se projeví nevolnost, kovová pachuť, škrundání v břiše, zvracení.
Zdrojem zinku jsou játra, potraviny s vysokým obsahem bílkovin, ryby, sýr, celozrnné výrobky a ústřice. Jen pro zajímvost je možné podotknout, že v lidském těle se nachází 2-3 g. Při nedostateku zinku dochází ke ztátě vlasů, depresím, zvýšené náchylnosti k nemocem, chronické únavě, nechuti kjídlu a porušení hojení kožních defektů. Nesmíme jej podávat při akutním selhání nebo závažném poškození ledvin. Zvýšená potřeba zinku je v těhotenství, při kojení, po pooperačním období, při stresu, velkých sportovních výkonech, onemocnění ledvin a jater.
otaznik
*) Referenční hodnoty příjmu
Ostatní a speciální doplňky
v 1 kapsli v 1 dávce 4 kapsle
Maca extrakt 10:1 500 mg 2000 mg
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Počet dávek v balení 45
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení.
otaznik
Celková hmotnost včetně obalu 200 g
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu.
otaznik
Hromadné balení 1 ks
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu)
otaznik
Sazba DPH 12 %
Adresa výrobce:
Dafit s.r.o. U Rakovky 1739/29, Praha 4 - Kunratice, 148 00
Uvádí na trh:
Dafit s.r.o. U Rakovky 1739/29, Praha 4 - Kunratice, 148 00
Měrná cena
Maca Extract Forte 180 tobolek 173,67 Kč / 100 cps
Další alternativní zboží
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi k výrobku ATP - Maca Extract Forte 180 tobolek

Ke zboží Maca Extract Forte 180 tobolek nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.

Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce

0 kusů 0
377 461 999, 373 701 730
fitsport@fitsport.eu



Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos