783 | Kč |
NightPro Elite 1000g
NightPro Elite 1000gProteinové nápoje, bílkoviny s obsahem nad 80% proteinů, bílkovin do 2000g
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ukázat dárky
Dárky a počet kusů si následně vyberete až po vložení produktu do košíku.
Přehled volitelných dárků: v hodnotě 166 Kč koupíte za 109 Kč
v hodnotě 146 Kč koupíte za 109 Kč
v hodnotě 283 Kč koupíte za 229 Kč
v hodnotě 391 Kč koupíte za 299 Kč
v hodnotě 166 Kč koupíte za 109 Kč
v hodnotě 35 Kč ZDARMA
v hodnotě 69 Kč ZDARMA
v hodnotě 35 Kč ZDARMA
v hodnotě 105 Kč ZDARMA
v hodnotě 39 Kč ZDARMA
v hodnotě 39 Kč ZDARMA
v hodnotě 65 Kč ZDARMA
v hodnotě 587 Kč koupíte za 459 Kč
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Chci ještě lepší cenu
|
Unikátní proteinový komplex pro pozvolné vstřebávání během noci, bez nutnosti užívání dalších doplňků před spaním. Dokonale vyvážený poměr 6ti různých zdrojů bílkovin doplněný o podpůrné komplexy (Recovery Matrix, GHT-ss Complex, Mental Support Complex, Herbal Complex, Phospho Matrix).
Doplněk stravy. Určeno pro zvláštní výživu - vhodné pro sportovce.
SLOŽENÍ
NightPro Elite 1000g
Složení ve 100 g (příchuť čokoláda/): kaseinát vápenatý / z mléka /, CFM® - syrovátkový bílkovinný izolát s bílkovinnými frakcemi /z mléka/, hydrolyzovaný hovězí proteinový isolát, vaječný protein, syrovátkový bílkovinný isolát vyrobený iontovou výměnou / z mléka /, hydrolyzovaný syrovátkový protein /z mléka/, L-glutamin 4000 mg, L-arginin 3000 mg, kakaový prášek, maltodextrin, taurin 2000 mg, L-ornitin HCL 1500 mg, L-glutamin alfa ketoglutarát 1000 mg, emulgátor: sojový lecitin; L-leucin 500 mg, hydrogenfosforečnan vápenatý 500 mg, Tribulus terrestris 500 mg, L-citrulin malát 500 mg, L-isoleucin 250 mg, L-valin 250 mg, Saw palmetto – serenoa plazivá extrakt z plodů 250 mg, Rhodiolla rosea extrakt - extrakt z rozchodnice růžové 250 mg, hydrogenfosforečnan draselný 250 mg, hydrogenfosforečnan sodný 250 mg, acetyl-L-karnitin 200 mg, stabilizátory: xanthanová a guarová guma; aroma, multienzymový komplex DigeZyme® (amyláza, celuláza, laktáza, lipáza, bakteriální neutrální proteáza), sladidla: sukralóza Splenda® a acesulfam-K
Složení ve 100 g (příchuť vanilka): kaseinát vápenatý / z mléka /, CFM® - syrovátkový bílkovinný izolát s bílkovinnými frakcemi /z mléka/, hydrolyzovaný hovězí proteinový isolát, vaječný protein, syrovátkový bílkovinný isolát vyrobený iontovou výměnou / z mléka /, hydrolyzovaný syrovátkový protein /z mléka/, L-glutamin 4000 mg, L-arginin 3000 mg, maltodextrin, taurin 2000 mg, L-ornitin HCL 1500 mg, L-glutamin alfa ketoglutarát 1000 mg, emulgátor: sojový lecitin; L-leucin 500 mg, hydrogenfosforečnan vápenatý 500 mg, Tribulus terrestris 500 mg, L-citrulin malát 500 mg, L-isoleucin 250 mg, L-valin 250 mg, Saw palmetto – serenoa plazivá extrakt z plodů 250 mg, Rhodiolla rosea extrakt - extrakt z rozchodnice růžové 250 mg, hydrogenfosforečnan draselný 250 mg, hydrogenfosforečnan sodný 250 mg, acetyl-L-karnitin 200 mg, stabilizátory: xanthanová a guarová guma; aroma, multienzymový komplex DigeZyme® (amyláza, celuláza, laktáza, lipáza, bakteriální neutrální proteáza), sladidla: sukralóza Splenda® a acesulfam-K
Složení ve 100 g (příchuť jahoda): kaseinát vápenatý / z mléka /, CFM® - syrovátkový bílkovinný izolát s bílkovinnými frakcemi /z mléka/, hydrolyzovaný hovězí proteinový isolát, vaječný protein, syrovátkový bílkovinný isolát vyrobený iontovou výměnou / z mléka /, hydrolyzovaný syrovátkový protein /z mléka/, L-glutamin 4000 mg, L-arginin 3000 mg, maltodextrin, taurin 2000 mg, L-ornitin HCL 1500 mg, L-glutamin Alfa ketoglutarát 1000 mg, emulgátor: sojový lecitin; L-leucin 500 mg, hydrogenfosforečnan vápenatý 500 mg, Tribulus terrestris 500 mg, L-citrulin malát 500 mg, L-isoleucin 250 mg, L-valin 250 mg, Saw palmetto – serenoa plazivá extrakt z plodů 250 mg, Rhodiolla rosea extrakt - extrakt z rozchodnice růžové 250 mg, hydrogenfosforečnan draselný 250 mg, hydrogenfosforečnan sodný 250 mg, acetyl-L-karnitin 200 mg, stabilizátory: xanthanová a guarová guma; aroma, barvivo: extrakt z červené řepy; aroma, multienzymový komplex DigeZyme® (amyláza, celuláza, laktáza, lipáza, bakteriální neutrální proteáza), sladidla: sukralóza Splenda® a acesulfam-K
DÁVKOVÁNÍ
NightPro Elite 1000g
Rozmixujte dávku 50g (2 odměrky) ve 200-300 ml vody nebo odtučněného mléka. Použijte šejkr nebo mixer. Vypijte 30 min. před spaním.
Upozornění: Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není náhrada pestré stravy. Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujete v suchu při teplotě do 25°C, chraňte před přímým slunečním zářením a před mrazem. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Neobsahuje látky dopingového charakteru.
Upozornění na alergeny: Tento produkt může obsahovat stopy ořechů, arašídů, sezamu, vajec, lepku, korýšů, oříšků a zbytky skořápkových plodů.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
CHOCOLATE | ve 100 g | v 1 dávce 50 g | |
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 1701 kJ (20%*) | 850,5 kJ (10%*) | |
Energetická hodnota | 381,6 kCal (19%*) | 190,8 kCal (10%*) | |
Bílkoviny - proteiny | 90 g (180%*) | 45 g (90%*) |
Průměrné nutriční informace Bílkoviny - proteiny Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin. Doporučené formy pro svalový objem: Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda ) Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1 Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání. Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy: Kaseinát vápenatý, micelární kasein Mléčný izolát Sojový izolát Kombinace uvedených složek Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty: - Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny - Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin. Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů. Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ... Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip. |
Sacharidy - uhlohydráty | 1,2 | 0,6 |
Průměrné nutriční informace Sacharidy - uhlohydráty Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy. |
Tuky | 1.9 g (3%*) | 0,95 |
Průměrné nutriční informace Tuky Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)... Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku. Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků. Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků. |
VANILLA | ve 100 g | v 1 dávce 50 g | |
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 1701 kJ (20%*) | 850,5 kJ (10%*) | |
Energetická hodnota | 381,6 kCal (19%*) | 190,8 kCal (10%*) | |
Bílkoviny - proteiny | 90 g (180%*) | 45 g (90%*) |
Průměrné nutriční informace Bílkoviny - proteiny Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin. Doporučené formy pro svalový objem: Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda ) Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1 Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání. Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy: Kaseinát vápenatý, micelární kasein Mléčný izolát Sojový izolát Kombinace uvedených složek Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty: - Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny - Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin. Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů. Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ... Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip. |
Sacharidy - uhlohydráty | 1,2 | 0,6 |
Průměrné nutriční informace Sacharidy - uhlohydráty Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy. |
Tuky | 1.9 g (3%*) | 0,95 |
Průměrné nutriční informace Tuky Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)... Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku. Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků. Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků. |
JAHODA | ve 100 g | v 1 dávce 50 g | |
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 1701 kJ (20%*) | 850,5 kJ (10%*) | |
Energetická hodnota | 381,6 kCal (19%*) | 190,8 kCal (10%*) | |
Bílkoviny - proteiny | 90 g (180%*) | 45 g (90%*) |
Průměrné nutriční informace Bílkoviny - proteiny Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin. Doporučené formy pro svalový objem: Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda ) Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1 Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání. Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy: Kaseinát vápenatý, micelární kasein Mléčný izolát Sojový izolát Kombinace uvedených složek Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty: - Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny - Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin. Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů. Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ... Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip. |
Sacharidy - uhlohydráty | 1,2 | 0,6 |
Průměrné nutriční informace Sacharidy - uhlohydráty Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy. |
Tuky | 1.9 g (3%*) | 0,95 |
Průměrné nutriční informace Tuky Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)... Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku. Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků. Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků. |
CHOCOLATE | ve 100 g proteinu | v 1 dávce 50 g | |
---|---|---|---|
L-Aspartic Acid | 8720 mg | 3924 mg | |
Alanin | 5720 mg | 2574 mg | |
Arginin | 4610 mg | 2074,5 mg | |
Cystein | 1250 mg | 562,5 mg | |
Fenylalanin | 3230 mg | 1453,5 mg | |
Hydroxyprolin | 2670 mg | 1201,5 mg | |
Glutamine | 16740 mg | 7533 mg | |
Histidin | 2240 mg | 1008 mg | |
Isoleucin | 4710 mg | 2119,5 mg | |
Glycin | 8720 mg | 3924 mg | |
Leucin | 8030 mg | 3613,5 mg | |
Prolin | 10050 mg | 4522,5 mg | |
Serin | 4230 mg | 1903,5 mg | |
Threonin | 5650 mg | 2542,5 mg | |
Lysin | 6580 mg | 2961 mg | |
Methionin | 1500 mg | 675 mg | |
Tryptofan | 1010 mg | 454,5 mg | |
Tyrosin | 2690 mg | 1210,5 mg | |
Valin | 4700 mg | 2115 mg |
VANILLA | ve 100 g proteinu | v 1 dávce 50 g | |
---|---|---|---|
L-Aspartic Acid | 8720 mg | 3924 mg | |
Alanin | 5720 mg | 2574 mg | |
Arginin | 4610 mg | 2074,5 mg | |
Cystein | 1250 mg | 562,5 mg | |
Fenylalanin | 3230 mg | 1453,5 mg | |
Hydroxyprolin | 2670 mg | 1201,5 mg | |
Glutamine | 16740 mg | 7533 mg | |
Histidin | 2240 mg | 1008 mg | |
Isoleucin | 4710 mg | 2119,5 mg | |
Glycin | 8720 mg | 3924 mg | |
Leucin | 8030 mg | 3613,5 mg | |
Prolin | 10050 mg | 4522,5 mg | |
Serin | 4230 mg | 1903,5 mg | |
Threonin | 5650 mg | 2542,5 mg | |
Lysin | 6580 mg | 2961 mg | |
Methionin | 1500 mg | 675 mg | |
Tryptofan | 1010 mg | 454,5 mg | |
Tyrosin | 2690 mg | 1210,5 mg | |
Valin | 4700 mg | 2115 mg |
JAHODA | ve 100 g proteinu | v 1 dávce 50 g | |
---|---|---|---|
L-Aspartic Acid | 8720 mg | 3924 mg | |
Alanin | 5720 mg | 2574 mg | |
Arginin | 4610 mg | 2074,5 mg | |
Cystein | 1250 mg | 562,5 mg | |
Fenylalanin | 3230 mg | 1453,5 mg | |
Hydroxyprolin | 2670 mg | 1201,5 mg | |
Glutamine | 16740 mg | 7533 mg | |
Histidin | 2240 mg | 1008 mg | |
Isoleucin | 4710 mg | 2119,5 mg | |
Glycin | 8720 mg | 3924 mg | |
Leucin | 8030 mg | 3613,5 mg | |
Prolin | 10050 mg | 4522,5 mg | |
Serin | 4230 mg | 1903,5 mg | |
Threonin | 5650 mg | 2542,5 mg | |
Lysin | 6580 mg | 2961 mg | |
Methionin | 1500 mg | 675 mg | |
Tryptofan | 1010 mg | 454,5 mg | |
Tyrosin | 2690 mg | 1210,5 mg | |
Valin | 4700 mg | 2115 mg |
CHOCOLATE | ve 100 g | v 1 dávce 50 g | |
---|---|---|---|
Amix™ PhosphoMatrix | 1000 mg | 500 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ PhosphoMatrix di-Calcium Phosphate, di-Potassium Phosphate, di-Sodium Phosphate |
DigeZyme trávicí enzymy | 150 mg | 75 mg |
Ostatní a speciální doplňky DigeZyme trávicí enzymy Komplex enzymů - amyláza, proteáza, celuláza, laktáza, lipáza. |
Amix™ Recovery matrix | 6000 mg | 3000 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ Recovery matrix L-Glutamine, L-Glutamine Alpha Ketoglutarate, L-Leucine, L-Isoleucine, L-Valine |
Amix™ GHT-ss (Growth Hormone Stimulation System) | 4500 mg | 2250 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ GHT-ss (Growth Hormone Stimulation System) L-Arginine HCL, L-Ornithine HCL |
Amix™ Mental Support System | 2700 mg | 1350 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ Mental Support System Taurine, L-Citruline Malate, Acetyl-L-Carnitine |
Amix™ Herbal Complex | 1000 mg | 500 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ Herbal Complex Tribulus Terrestris, Saw Palmetto Extract, Guggul Resin Extract |
VANILLA | ve 100 g | v 1 dávce 50 g | |
---|---|---|---|
Amix™ PhosphoMatrix | 1000 mg | 500 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ PhosphoMatrix di-Calcium Phosphate, di-Potassium Phosphate, di-Sodium Phosphate |
DigeZyme trávicí enzymy | 150 mg | 75 mg |
Ostatní a speciální doplňky DigeZyme trávicí enzymy Komplex enzymů - amyláza, proteáza, celuláza, laktáza, lipáza. |
Amix™ Recovery matrix | 6000 mg | 3000 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ Recovery matrix L-Glutamine, L-Glutamine Alpha Ketoglutarate, L-Leucine, L-Isoleucine, L-Valine |
Amix™ GHT-ss (Growth Hormone Stimulation System) | 4500 mg | 2250 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ GHT-ss (Growth Hormone Stimulation System) L-Arginine HCL, L-Ornithine HCL |
Amix™ Mental Support System | 2700 mg | 1350 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ Mental Support System Taurine, L-Citruline Malate, Acetyl-L-Carnitine |
Amix™ Herbal Complex | 1000 mg | 500 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ Herbal Complex Tribulus Terrestris, Saw Palmetto Extract, Guggul Resin Extract |
JAHODA | ve 100 g | v 1 dávce 50 g | |
---|---|---|---|
Amix™ PhosphoMatrix | 1000 mg | 500 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ PhosphoMatrix di-Calcium Phosphate, di-Potassium Phosphate, di-Sodium Phosphate |
DigeZyme trávicí enzymy | 150 mg | 75 mg |
Ostatní a speciální doplňky DigeZyme trávicí enzymy Komplex enzymů - amyláza, proteáza, celuláza, laktáza, lipáza. |
Amix™ Recovery matrix | 6000 mg | 3000 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ Recovery matrix L-Glutamine, L-Glutamine Alpha Ketoglutarate, L-Leucine, L-Isoleucine, L-Valine |
Amix™ GHT-ss (Growth Hormone Stimulation System) | 4500 mg | 2250 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ GHT-ss (Growth Hormone Stimulation System) L-Arginine HCL, L-Ornithine HCL |
Amix™ Mental Support System | 2700 mg | 1350 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ Mental Support System Taurine, L-Citruline Malate, Acetyl-L-Carnitine |
Amix™ Herbal Complex | 1000 mg | 500 mg |
Ostatní a speciální doplňky Amix™ Herbal Complex Tribulus Terrestris, Saw Palmetto Extract, Guggul Resin Extract |
Počet dávek v balení | 20 |
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení. |
---|---|---|
Celková hmotnost včetně obalu | 1360 g |
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu. |
Hromadné balení | 1 ks |
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu) |
Sazba DPH | 12 % | |
Uvádí na trh: Large Life Limited organizační složka Bořivojova 35/878 , 13000 Praha 3 , ČR |
chocolate | 83 Kč / 100 g |
---|---|
jahoda | 83 Kč / 100 g |
vanilla | 83 Kč / 100 g |
1 116 | Kč |
od 19 | Kč |
od 19 | Kč |
469 | Kč |
Ke zboží NightPro Elite 1000g nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.
Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce